Tepebasi Sosyal Kuluçka Merkezi Ile Hayaller Gerçek Oluyor

Tepebasi Sosyal Kuluçka Merkezi Ile Hayaller Gerçek Oluyor

Tepebasi Belediyesinin kardes sehri Treptow-Köpenick Belediyesi ile is birliginde hayata geçirdigi Tepebasi Sosyal Kuluçka Merkezi, sosyal girisimcilere verdigi egitim ve desteklerle isik tutmaya devam ediyor. Merkezden sosyal girisimcilik egitimleri alan Bengisu Hekim Kantarci, hayalini kurdugu markasiyla tekstil sektörüne giris yapti.

Aralik 2018’den bu yana faaliyet gösteren merkezde sosyal girisimcilik egitimlerini tamamlayan Bengisu Hekim Kantarci, kurdugu markasiyla hayalini gerçeklestirmenin mutlulugunu yasiyor. Projesi hakkinda bilgi veren Kantarci, “Bangu’nun hikayesi, hizli tüketim moda anlayisina karsi adil bir üretim mümkün mottosuyla yola çikmis bir markadir. Kendi yaginda kavrulan ustalarimiz gün be gün endüstriyel üretime karsi yetistirecek eleman bulamiyor. Bu yüzden de kapanmak zorunda kaliyorlar. Ayrica Türk geleneksel zanaatlarimiz yeni nesil tarafindan sikici ve eski bulunuyor. Bu iki konuyu birlestirerek; ustalarimiza ve ev hanimlarina destek olup bu sanatlarimizin devamliligini yürütmekte ve modernize ettigimiz aksesuarlarla yeni neslin dikkatini çekiyoruz. Amacimiz global bir marka olup geleneksellerimize katkida bulunmayi istiyoruz” dedi.



“Iki sanati yorumlamak istedim”

Proje fikrinin nasil ortaya çiktigiyla ilgili konusan Kantarci, “Gaziantep gezisi sirasinda Kutnu kumasi ile tanistim. Dokundugumda o dogal yapisi ve renkleri, beni büyüleyen yönü olmustu. Bin bir emekle üretilen bu tezgah kumasina katma deger katarak tasarim ürününe dönüstürmek istedim. Yorgan için de durum farkli olmadi. Her gün selam verdigim Maçkali usta ve esinin yillarini verdigi yorgancilik sanatinin zaman içinde ücra köselerde atil birakilmasi beni üzen bir konuydu. Böylece bu iki sanatimizi Bangu gözüyle yorumlamak istedim” diye konustu.



“Toplumla bag kuruyorsunuz”

Sosyal girisimci adaylarina seslenen Kantarci, “Bu bir yolda olma, ögrenme hali diyebiliriz. Sosyal girisimcilik tanimi Türkiye’de yeni yeni konusulmaya, hayata geçirilmeye baslandi. Bir marka veya hizmet sundugunuzda diger girisimlere göre artiniz fazla oluyor. Çünkü siz toplumla bir bag kuruyorsunuz bu yüzden de adimlariniz güçlü ve saglam oluyor” ifadelerini kullandi.

“2021 yilinda Tepebasi Sosyal Kuluçka Merkezi’yle tanistim”

Tepebasi Sosyal Kuluçka Merkezi ile tanisma sürecine deginen Kantarci, “Bangu markasini kurduktan 6 ay sonra markami yalniz yürütemeyecegime karar vermistim. Girisimci oldugumu biliyordum fakat nasil ilerleyebilecegim konusunda bir fikrim yoktu. Sonrasinda yakin çevremle paylastigim fikirlerimle onlarin önerisiyle beni Tepebasi Belediyesi Kuluçka Merkezi’ne yönlendirdiler. Bu sayede Eylül 2021’de Kuluçka ile hikayem basladi” seklinde konustu.



“Sosyal girisimci oldugumu ögrendim”

Merkezden aldigi desteklerden de söz eden Kantarci, “Tepebasi Sosyal Kuluçka Merkezi’nden aldigim destekler arasinda marka iletisimi, sosyal medya kullanimi, rakip analizi; fotograf çekimi gibi markamin ilerlemesine dair destekler aldim. Bana ve markam adina sunu söylemeliyim ki ilerlemem konusunda büyük adimlar attim. Ilk geldigim zamanla su an kiyaslandiginda farki hissedebiliyorum. Açikçasi burada sosyal girisimci oldugumu ögrendim. Bana katkilarindan dolayi basta bu imkani saglayan Tepebasi Belediyesi’ne sonra da Tepebasi Sosyal Kuluçka Merkezi çalisanlarina tesekkür borçluyum” ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile