'Terasta Tarim' Alaninda Ögrenciler Agirlanmaya Devam Ediliyor

'Terasta Tarim' Alaninda Ögrenciler Agirlanmaya Devam Ediliyor

Akmerkez, Usla Uluslararasi Servis & Lezzet Akademisi ile geçtigimiz yil baslattigi is birligi kapsaminda Profesyonel Asçilik ve Profesyonel Pastacilik-Ekmekçilik Programi ögrencilerini Terasta Tarim alaninda agirlamaya devam ediyor.



2017 yilindan bu yana EK BIÇ YE IÇ’le beraber sürdürdügü Terasta Tarim projesi ile 750 metrekarelik bir alani permakültür odakli tarima ayiran Akmerkez, geçtigimiz yil Usla Uluslararasi Servis & Lezzet Akademisi ile baslattigi is birligi kapsaminda Profesyonel Asçilik ve Profesyonel Pastacilik- Ekmekçilik Programi ögrencileriyle sehirde sürdürülebilir gida üretiminin tekniklerini paylasmaya devam ediyor. Nisan ayinda üçüncü dönem derslerinin basladigi ve sehirde saglikli, keyifli ve sürdürülebilir bir hayat kurmak için fakli stratejilerin aktarildigi programda, Terasta Tarim’in Hikayesi, Permakültür Prensipleri, Toprak ve Kompost, Akuaponik ve Hidroponik Tarim, Agroekolojik Gidaya Ulasim ve Atiksiz Mutfak konulari isleniyor.

Verilen bilgiye göre gelecegin sefleri, 22 Nisan’da gerçeklesen üçüncü dönemin ilk dersinde kentsel tarimin gastronomi ile yakin iliskisinden yola çikarak permakültür ilkeleri ve sehirde bahçecilik üzerine bir teorik anlatimla programa giris sagladi. Ardindan ögrenciler malçlama, sulama, aromatik bitkilerin ve yesilliklerin hasadi gibi rutin bahçe bakimi islerine katilarak uygulamali egitim aldi. 29 Nisan ve 13 Mayis tarihindeki derslerde ise topragin özelikleri, kompost yapimi ve suda tarim konularina giris yapildi, bu konularda uygulamalar gerçeklestirildi ve rutin bahçe isleri tamamlandi. Programin ana hedefi, gastronomide kalici bir yer edinmis olan ‘tarladan sofraya’ akimini sehir ortaminda çalisacak sefler için gerçekçi hale getirmek; restoran mutfaklarinda kullanilan ürünlerin nasil yetistirildigi konusunda bilgi ve deneyim saglayarak, yerel cografyada ve ekolojik sartlarda üretilmis malzemelerin degeri konusunda bilinci arttirmak. Terasta Tarim alaninda gerçeklesecek egitimlerin devaminda, ögrenciler mutfak atiklarinin topragi zenginlestiren komposta dönüstürülmesi, zararlilarla kimyasal ilaç kullanmadan mücadele, akuaponsk ve hidroponik sistemler, mikroyesillik üretimi, fermentasyon, atiksiz mutfak konulari da dahil olmak üzere, sehirde dogayla uyum içinde, sürdürülebilir bir yasam kurmak için seflerin önderlik yapabilecegi birçok konuyu isleyecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile