Tercih Uyarısı

Tercih Uyarısı

Düzce Birey Dershanesi Uzman Rehberlik Öğretmeni Müjde Sandıkçıoğlu, öğrencileri tercih konusunda uyardı.

Sandıkçıoğlu, yaptığı açıklamada, "Bilindiği gibi ÖSYM bu yıl üniversitelere öğrenci yerleştirme işleminde köklü değişiklikler yaptı. Bu değişiklik sınavları çok parçalı hale getirdi. Nisan ayında bir sınav YGS haziran ayında 2 haftaya bölünmüş LYS sınavları öğrencilerimize uygulandı. Ayrıca ÖSYM yıl içinde katsayılarda da köklü değişiklikler yaparak öğrencilerin üniversite tercihlerinde bir önceki yıllardan farklı olarak alanlar arasında geçişi de kolaylaştırdı" dedi.
Söz konusu sınav değişikliklerinin ÖSYM'yi işin içinden çıkamaz bir hale getirdiğini anlatan Sandıkçıoğlu, "Yapılan bazı bariz yazım yanlışlarının yanında abartılı şekilde yerleştirme sıralamaları gönderen ÖSYM, kılavuzların örnek bir sınav olmadığı için böyle basıldığını ilan etmek zorunda kaldı. Yani öğrenciler bu sene kaderlerine ve onlara rehberlik yapacak rehber öğretmenlerine bırakıldı" diye konuştu.
Sandıkçıoğlu, öğrencileri tercihler konusunda uyararak, şunları söyledi: "Bundan sonra yapılması gereken şey öğrencilerin acele etmeden bir rehber öğretmene danışarak ve bir önceki yerleştirme sıralarını da göz önünde bulundurarak tercih yapmasıdır. Öğrencilerin belirlemeleri gereken en önemli nokta 'ben hangi üniversite okurum?' düşüncesinden ziyade 'hangi bölümde okurum ve bundan sonraki yaşamımda ne olmak isterim? Hangi bölüm bana daha uygundur?' kıstaslarını kullanmalıdır. Yani öğrenci nerede değil, ne okumlayım diye düşünmeli ve kendine uygun bölümü seçmelidir. Daha sonra yer ve üniversite seçimi yapılmalıdır. Yapılan bu seçimden sonra gelen öğrenci sıralaması ve ÖSYM'nin verdiği bu yılki sıralama ve bir önceki yıllara ait yerleştirme sıralamaları göz önünde bulundurulup tercih işlemine geçilmelidir. Bu yıl tercih sıralaması yapılırken makasın geniş tutulması gerekmektedir Bu yıl mutlaka uzmanlara danışılarak tercih yapılmalıdır."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile