Termal Oteller Çifte Bayram Yapacak

NEVŞEHİR - MURAT ASİL- Türkiye'nin önemli termal turizm merkezlerinden Nevşehir'in Kozaklı ilçesindeki 7 bin yatak kapasiteli termal tesisler, Ramazan Bayramı öncesi yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.

Kozaklı Belediye Başkanı Erdoğan Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin, şifalı suyu ve modern termal tesisleriyle ilk planda tercih edilen bir merkez haline geldiğini, Ramazan Bayramı'na az bir süre kala ilçedeki otellerde yüzde 100 doluluğa ulaşıldığını söyledi.

Kozaklı'nın, modern tesisleriyle termal turizmde marka haline geldiğini dile getiren Çelik, otellerdeki doluluk oranının da bunun en iyi göstergesi olduğunu bildirdi.

Termal tesislerde yerden çıkışı 98 derece olan şifalı suyun yanında, çamur banyosu ve SPA merkezleriyle konuklara şifa dağıtıldığını belirten Çelik, şöyle konuştu:

"Kozaklı, termal suyu kadar modern tesisleriyle de adından söz ettiriyor. İlçemizi tercih eden misafirler yaptıkları araştırmalar neticesinde şifalı suyun yanında tesis kalitesini de göz önüne alarak Kozaklı'ya geliyor. İlçemizde çok sayıda modern, 5 yıldızlı oteller olduğu gibi apart oteller de hizmet vermektedir. Yani her bütçeye uygun hizmet veriliyor. Bayram gibi özel günlerde de işletmelerimiz vatandaşlarımızın bayram tatillerini en iyi şekilde geçirmeleri için özel hazırlıklar yapıyorlar. Artık bizim tesislerimiz işletmecilik anlamında önemli bir tecrübe de yakaladılar. Bayram tatili için ilçemizi tercih edecek olan misafirlerimizin iyi bir tatil geçireceklerine inanıyorum."

-"Bayram süresi kısa olmasına rağmen talep çok fazla"

İlçede hizmet veren bir otelin genel müdürü Sami Terzioğlu da Ramazan Bayramı öncesinde yüzde 100 doluluk oranına ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Bayrama 2 hafta kala rezervasyonlar almaya başladıklarını ve talepleri karşılamakta zorlandıklarını belirten Terzioğlu, "Bu bayram tabiri caizse çifte bayram yapacağız. Yaşadığımız ilgiden dolayı adeta bayram mutluluğumuz ikiye katlandı. Bayramda Türkiye'nin dört bir tarafından Kozaklı'ya gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya çalışacağız" diye konuştu.

Sami Terzioğlu, konaklama fiyatını sabah ve akşam yemeği dahil kişi başı 130 lira olarak belirlediklerini açıkladı.

-Apart otel fiyatlarında yüzde 100 artış

İlçede apart otelcilik alanında faaliyet gösteren İbrahim Turhal ise otellerinin ramazan ayı boyunca genelde havuz hizmeti verdiğini, konaklama oranının ise düşük gerçekleştiğini belirtti.

Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla rezervasyonlar almaya başladıklarını aktaran Turhal, otellerinde bulunan odaların tamamının rezerve olduğunu, bunun da kendilerini ekonomik olarak rahatlattığını kaydetti.

Apart otellerin Ramazan ayı boyunca 50-60 TL olan oda fiyatlarının bayramda yoğun talepten dolayı 100-150 TL'ye kadar yükseldiğini, kendilerinin ise 1 odayı 150 TL'ye kiraladıklarını ifade eden Turhal, bayramda otellerine gelen misafirlerin odalarda bulunan termal havuzlardan ve otel bünyesinde bulunan yarı olimpik yüzme havuzlarından ücretsiz faydalanabileceklerini sözlerine ekledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile