Terme'ye 2,5 Milyonluk Istihdam Projesi

Terme'ye 2,5 Milyonluk Istihdam Projesi

Samsun’un Terme Ilçe Belediye Baskani Ali Kiliç, ilçedeki istihdami ve alternatif tarim imkanlarini arttirmak için yürüttügü projelerine bir yenisini ekledi. Kiliç, kalkinma ajansi ile 2,5 milyonluk istihdam projesi imzaladi.

Daha önce Alternatif tarima destek için 3,5 milyonluk yatirimla Karadeniz Bölgesi’nin ilk ve tek istiridye mantari kompost tesisini kuran Baskan Kiliç, Sanayi Bakanligi Sosyal Gelismeyi Destekleme Programi (SOGEP) kapsaminda onaylanan 2,5 milyonluk Alternatif Tarim ile Istihdama Katki Projesi için kalkinma ajansi ile protokol imzaladi.

“Agirlikli kadin istihdami saglanacak”

Projenin Sanayi ve Teknoloji Bakanligi’na yapilan 320 proje arasindan seçildigini dile getiren Baskan Kiliç, "Sanayi Bakanligi SOGEP kapsaminda onaylanan Alternatif Tarim ile Istihdama Katki Projesi kapmasinda 1 milyon 970 bin TL’si hibe toplam 2 milyon 500 bin TL yatirim yapilacak. Bu proje ile Karacaköy Mahallemizde 3,5 milyonluk yatirimla tamamladigimiz Karadeniz Bölgesi’nin ilk istiridye mantari kompost tesisini daha verimli hale getirmeyi hedefliyoruz. Proje kapmasinda agirlik kadin istihdami olmak üzere 15 kisiye istiridye mantari üretimi için çadir, malzeme ve ekipman destegi verilecek. Mantar üretimi konusunda egitim verilecek. Bu hibeden yararlanmak isteyen kisiler daha sonra belirlenecek tarihte ön basvuru yapacaklar. Ön basvuru ve sartlari yakin zamanda belediyenin sitesinde ve sosyal medya hesaplarimizdan ilan edilecek. Ilçemize ve hemsehrilerimize hayirli olmasini diliyorum" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile