Termik Santrallerin Çevresindeki Muhtarlardan Vali Tavli'ya Ziyaret

Termik Santrallerin Çevresindeki Muhtarlardan Vali Tavli'ya Ziyaret

Milas ilçesindeki Kemerköy ve Ören termik santrallerinin bulundugu bölgedeki 13 kirsal mahallenin muhtarlari, Mugla Valisi Orhan Tavli’yi ziyaret ederek, Akbelen ormanlari için "köylüler eylem yapiyor" seklinde kamuoyunda olusan algidan rahatsizlik duyduklarini açikladilar.

Yaklasik 40 yildir termik santrallerle birlikte yasadiklarini belirten muhtarlar, santrallerde çalisan binlerce kisinin çok büyük bölümünün köylerinden oldugunu, Milasli binlerce ailenin geçimini termik santrallerden sagladigini söyledi.



Santrallerin bölge halki için önemine dikkati çeken muhtarlar, kamera karsisina geçince Milas köylüsü gibi görünmek için baslarina yemeni baglayan, Mugla’ya, Milas’a disaridan gelen gruplarin bölge halkinin gelecegine yönelik karar vermeye çalismasindan ve sanki köylüler istemiyormus gibi termik santrallere karsi eylem yapmasindan duyduklari rahatsizligi dile getirdiler.

“Toprak da, orman da, santral de bizim. Topragi islemenin önemini bildigimiz kadar enerjinin önemini de biliyoruz. Bir yandan tarimla ugrasirken, diger yandan ailelerimizden en az bir kisi de bu santrallerde çalisiyor” diyen muhtarlar, “Yüzlerce insanimiz santralden emekli oldu. Santraller sayesinde köylerimizden ilçelere, sehirlere göç etmek zorunda kalmiyoruz. Dogdugumuz büyüdügümüz topraklarda ailemizle hayatimizi sürdürüyoruz. Biz bu bölgenin insaniyiz, burada dogduk, burada yasiyoruz ve burayi en iyi biz biliyoruz. Geçtigimiz yillarda yasanan orman yanginlarinda bölge insani cansiparane sekilde yanginla mücadele ederken, bu sözde çevreciler yanginla mücadele için bir sise su bile dökmediler. Üstüne köylerimize, mahallelerimize gelip huzursuzluk çikariyorlar. Kimse disaridan gelip bize ahkam kesmesin, sov yapmasin. Madenciligi de tarimi da bir arada yapiyoruz” ifadelerini kullandi.

Söz konusu alan hakkindaki kararin yargi tarafindan verildigini hatirlatan Vali Orhan Tavli, bölgede gerekli güvenlik tedbirlerinin alindigini söyledi.



Mugla Valiligi 75. Yil Toplanti Salonu’ndaki toplantiya, Milas Muhtarlar Dernegi Baskani Gürcegiz Muhtari Ersoy Yilmaz, Ören Muhtari Bekir Keser, Çamlica Muhtari Süleyman Öz, Türkevleri Muhtari Ercan Yilmaz, Bozalan Muhtari Dursun Kayihan, Çökertme Muhtari Ertan Konar, Bayir Muhtari Nazmi Sen, Dere Muhtari Mehmet Sarioglu, Yogunoluk Muhtari Isa Gezer, Alatepe Muhtari Osman Öner, Akçakaya Muhtari Haydar Yilmaz, Kultak Muhtari Hüsnü Kayikçi, Mentese Zeytinköy Muhtari Ibrahim Aykaç katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile