Terör Mağdurlarından 'fransa Katliamı Utanç Köşesi’

Terör Mağdurlarından 'fransa Katliamı Utanç Köşesi’

Fransa`da sözde Ermeni soykırımını inkar etmeyi suç sayan yasanın kabul edilmesi sebebiyle Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği ‘Fransa Katliamı Utanç Köşesi’ sergisi açtı.

  Sergide , Fransa`nın dünyanın farklı ülkelerde gerçekleştirdiği katliam resimlerine yer veriliyor .


Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve Fransa Senatosu`nu kınadıklarını söyleyen Ankara`nın Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği Başkanı Zeki Avan , tepkilerini ortaya koymak için `Fransa Katliamı Utanç Köşesi’ni oluşturarak sergilemeye başladıklarını belirtti . Sarkozy’nin Fransa’da bulunan Ermenilerin oylarını alabilmek için yasalaştırdığı bu sözde Ermeni soykırımının varlığını inkar yasası ile Türkiye’ye çok büyük haksızlık yapıldığını ifade eden Avan , " Şehit aileleri ve gazileri olarak yapılan bu haksızlık bizi çok üzmüştür . Osmanlı ve Türk milleti hiçbir zaman katliam yapmamıştır . Aksine hangi dinden olursa olsun her millete şefkat elini uzatmıştır . Biz şehit aileleri ve gazileri olarak Fransa’ya tepki olarak bu katliam köşesini hazırladık . İnternetten ve bazı dostlardan 50’ye yakın fotoğraf bularak bu köşede sergiliyoruz . Bu konuda duyarlı vatandaşlarımızın ellerinde belgeler varsa , bizlere göndermelerini istiyoruz . Bu ilk başlangıç oldu , biz bunu daha geniş çapta farklı yerlere de yapmayı düşünüyoruz . " dedi .


İlçede düzenlenen Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali`nde de bu sergiyi açacaklarını kaydeden Avan , " Gelen tüm misafirlere slayt eşliğinde bu bilgileri vereceğiz . Biz özellikle tüm belediyelerin bu konuda utanç müzeleri açmasını istiyoruz ve ayrıca bizlere de bu konuda destek vermelerini bekliyoruz . ’’ şeklinde konuştu .


Türkiye hakkında karar vermeden önce , Fransa’nın kendi karanlık geçmişine bakması gerektiğini vurgulayan Avan , " Fransa Ortaçağ`a dönmek istiyor . Bakın buradaki fotoğraflara , Fransa’nın hangi tarihi düzgün? Önce kendi geçmişlerine bakmaları gerekmektedir . Biz kendi çapımızda bunu yapıyoruz . Fransa’nın maskesini düşürmeye çalışacağız . ’’ şeklinde sözlerini tamamladı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile