Terör Örgütü PKK'nin Cezaevindeki Üyelerine Finansal Destek Sagladiklari Iddia Edilen 28 Süpheli Yakalandi

Istanbul merkezli 4 ilde yürütülen sorusturmada haklarinda gözalti karari verilen firari 10 süphelinin yakalanmasi için baslatilan çalismalar sürüyor.

Istanbul merkezli 4 ilde düzenlenen es zamanli operasyonda, terör örgütü PKK’nin sözde cezaevi yapilanmasi içerisinde hareket ederek, örgütsel suçlardan tutuklu ya da hükümlü bulunanlara finansal destek sagladiklari iddia edilen 38 süpheliden 28’i yakalandi.

Istanbul Terörle Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, PKK’nin sözde cezaevi yapilanmasi olusturdugu ve bu yapilanmadaki kisilerin yasa disi sekilde elde ettigi geliri, örgütsel suçlardan cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlülere aktardigi istihbarati üzerine çalisma baslatti.

Sorusturma kapsaminda Istanbul, Batman, Diyarbakir ve Mugla’da düzenlenen es zamanli operasyonda, haklarinda gözalti karari bulunan 38 süpheliden 28’i yakalandi.

Adreslerde yapilan aramalarda, 1 tabanca, 1 tüfek, 51 mermi, 15 gram afyon sakizi ve 63 ecstasy hap ile çok sayida örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi.

Gözaltina alinan süphelilerin emniyetteki islemlerinin sürdügü, firari 10 zanlinin ise yakalanmasina çalisildigi bildirildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile