Terör Örgütü PKK'nin Katlettigi Babasinin Mezari Basinda Buruk Dogum Günü

Karayazi ilçesinde 18 Haziran 2019'da terör örgütü PKK'li teröristlerce Belediye Meclis üyesi amcasi Savci Küçük ile beraber katledilen Ahmet Küçük, ölüm yildönümünde mezari basinda anildi Ahmet Küçük'ün esi Ferya Küçük: 'Oglum babasi defnedildikten iki saat sonra dünyaya geldi, cenazesini dahi görmedi, o bile bana çok görüldü. Bizi bir hayata sigdiramadilar, biz fotograf karesine sadece sigabildik'

Erzurum'un Karayazi ilçesinde terör örgütü PKK tarafindan AK Parti Karayazi Belediye Meclis üyesi amcasi Savci Küçük ile beraber araç içinde katledilen Ahmet Küçük'ün defnedildigi gün dünyaya gelen oglu Ahmet Miran Küçük, babasinin mezari basinda buruk dogum günü yasadi.

Ilçeye bagli Turnagöl ile Anitli mahalleleri arasindaki arazide araç içerisinde öldürülen Savci Küçük ile Ahmet Küçük için Turnagöl Mahallesi'ndeki mezarlikta ölümlerinin yil dönümü dolayisiyla program düzenlendi.

Programa, Karayazi Kaymakami ve Belediye Baskanvekili Hasan Hüsnü Türker, Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Cemil Ilbas, aile yakinlari ve köylüler katildi.

Yakinlari tarafindan mezarlarina çiçek ve fotograflari birakilan programda, Kuran-i Kerim tilaveti ve dualar okundu.

Savci Küçük'ün esi Hamsi Küçük, çocuklari ve kiz kardesi Hinar Ceylan ile Ahmet Küçük’ün annesi Cemile Küçük, esi Ferya Küçük, çocuklari Esmanur ve Ahmet Miran Küçük, programin ardindan ellerinde fotograflarla mezar basinda dua etti.

Gözyaslarina hakim olamayan ve mezar basinda Kürtçe agitlar yakan aile yakinlari, terör örgütü PKK’ya lanet yagdirdi.

Ahmet Küçük’ün defnedilmesinden iki saat sonra dünyaya gelen ve babasini hiç görmeyen Ahmet Miran, 3 yasina babasinin mezari basinda buruk bir sekilde girdi.

Ahmet Küçük'ün 5 yasindaki kizi Esmanur ise yetkililer tarafindan kendisine hediye edilen oyuncak bebekle babasinin mezari basinda oynadi.

Mezarliktaki programin ardindan mahalledeki camide Savci ve Ahmet Küçük için mevlit okutuldu.

Karayazi Kaymakami ve Belediye Baskanvekili Türker, gazetecilere, iki yil önce Savci ve Ahmet Küçük’ün PKK'li teröristlerce sehit edildigini animsatti.

PKK ve tüm terör örgütlerini lanetleyen Türker, "Dua ve temennimiz, bundan sonra ülkemizde buna benzer hadiselerin son bulmasidir. Devlet ve millet olarak sehitlerimizin yanindayiz. Sehit Ahmet Küçük kardesimizin o gün bir evladi dünyaya geldi. Babasi ve Savci bey gibi vatanina ve milletine hayirli evlat olmasini temenni ediyorum." ifadelerini kullandi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Ilbas, Bakanlik olarak aileleri hiçbir zaman yalniz birakmadiklarini kaydetti.

Türkiye’nin büyük bir devlet oldugunu aktaran Ilbas, "Merhametli, sefkatli ve yeri geldigi zaman zalime cevabini veren ve onu sindiren güçte bir devletiz. Bu huzuru, sükunu, kardesligi bozan, sinsi planlar içerisine giren, dünyaya geldigi günde babasini katleden bütün terör örgütleri tarihin her zaman karanlik sularina gömülmüstür." diye konustu.

Ferya Küçük ise çocuklarinin babasiz kaldigini, kizinin ise babasini hiç unutamadigini aktararak, sunlari kaydetti:

"Oglum baba sevgisini tatmadi. Kizim baba sevgisini tatti ama babasini istiyor. Ben hangisine yanayim. Oglum babasi defnedildikten iki saat sonra dünyaya geldi, cenazesini dahi görmedi, o bile bana çok görüldü. Bizi bir hayata sigdiramadilar, biz fotograf karesine sadece sigabildik. Allah terör örgütünün belasini versin."

Eski Turnagöl Mahallesi Muhtari ve AK Parti Karayazi Belediye Meclis Üyesi Savci Küçük ile yegeni Ahmet Küçük, 18 Haziran 2019’da Turnagöl Mahallesi ile Anitli Mahallesi arasinda arazide terk edilmis halde bulunan araçta ölü olarak bulunmus ve 19 Haziranda defnedilmisti.

Olayla ilgili baslatilan operasyonda, olayin faili olan gri kategorideki "Sevger" kod adli terörist Muhammet Fadullah Kamis yakalandi.

Olayi gerçeklestirdigini itiraf eden Kamis’in yargilanmasina devam ediliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile