Ogün Samast Reddi Hakim Talebinde Bulundu

Ogün Samast Reddi Hakim Talebinde Bulundu

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink`in öldürülmesine ilişkin olarak Ogün Samast`ın `terör örgütüne üye olmak` suçundan yargılanmasına devam edildi.

Duruşmaya katılmayan Samast, avukatı aracılığıyla reddi hakim talebinde bulundu

İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen duruşmaya Ogün Samast katılmadı. Samast`ın Kandıra Cezaevi`nden Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) üzerinden gönderdiği dilekçenin mahkemeye ulaşmadığı belirtildi. Duruşmada söz alan Ogün Samast`ın avukatı Levent Yıldırım, Ogün Samast`ın yargılandığı ve hapis cezasına çarptırıldığı cinayet davasında yargılamayı yapan hakimlerin bu kararla görüşünü önce de açıkladığını ve tarafsızlıklarının kalmadığını öne sürerek, davadan çekilmelerini istedi. Ogün Samasthakkında "adam öldürme", "ruhsatsız silah bulundurma" ve "terör örgütüne üye olmak" suçlarından tek bir dava açıldığını hatırlatan avukat Yıldırım, "2 Mayıs 2011`de terör örgütüne üye olmak suçundan yargılama ayrılmıştır. Bu ayırma kararı hukuken doğru değildir. Çocukların örgüt üyeliği gibi özel yetkili mahkemelerin alanlarına giren suçlardan yargılanamayacağı yasada açıkça ortaya konmuşken heyetiniz müvekkilimi yargılama konusunda ısrar etmektedir. Heyetinizin tarafsızlığı kalmamıştır.Mahkemeniz, ihsas-ıreyde(görüşünü önceden açıklama) bulunmuştur" dedi

Mahkeme başkanı, Samast`ın cinayet suçlamasına ilişkin yargılandığı davanın heyetinde yer alan hakim Nuran Yalınbaş`ın başka bir mahkemede görevlendirildiğini, hakim İsmet Gülbiçim`in de izinli olduğunu belirtti. Ancak hakim Gülbiçim`in yakın bir tarihte göreve başlayacağını ifade eden mahkeme başkanı Celal Ünal, cinayet yargılamasının yapıldığı heyette yer alan mahkeme başkanı Celal Ünal ve üye hakim İsmet Gülbiçim`in davadan çekilmelerine ilişkin talebe dair görüşlerini dosyaya koyduktan sonra AvukatYıldırım`ın talebinin değerlendirilmesi için dosyanın İstanbul 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi`ne gönderilmesine karar verdi. Samast`ın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 16 Aralık 2011 tarihine erteledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile