Terör Yalanıyla Emekli Astsubayı Da Dolandırdılar

Terör Yalanıyla Emekli Astsubayı Da Dolandırdılar

Çanakkale’de, telefon dolandırıcılarının verdiği hesaba 10 bin lira yatıran emekli astsubayın parasının bir bölümü son anda polis tarafından kurtarıldı.


60 yaşındaki emekli astsubay İsmail D.’yi arayan ve kendini savcısı olarak tanıtan bir kişi, banka hesaplarının terör örgütü tarafından kullanıldığını, yardım ve yataklık suçundan hakkında işlem yapıldığını söyledi.

Olayı çözmek için vereceği hesap numarasına para yatırılmasını isteyen dolandırıcıya inanan İsmail D., bankadan çektiği 10 bin TL’yi PTT ATM’sinden verilen hesaba yatırdı.

Durumdan şüphelenen Dönmez’in eşi, 155’i arayarak polise bilgi verdi. Cep telefonundan İsmail D.’yi arayan ancak sürekli meşgul olduğu için ulaşamayan polis ekipleri, yeniden eşini arayarak hangi bankalarla çalıştığını sordu. Eşinin yönlendirmesi üzerine Çarşı Caddesi'ndeki bir banka şubesine giden ekipler, İsmail D.’yi burada telefonla konuşurken buldu. Polisin uyarısına inanmayan İsmail D., telefonda konuştuğu kişinin telkinleriyle yeniden bankadan para çekmek istedi ancak polis ekipleri D’yi engelledi.

Paranın hesaba yatırıldığını öğrenen polis ekipleri, İsmail D. ile birlikte PTT şubesine gelerek paraya bloke koydurmak istedi. Dolandırıcıların 5 bin TL’sini çektiği paranın kalan 5 bin TL’lik kısmı kurtarıldı. Polisin kurtardığı 5 bin TL’sini PTT şubesinden geri alan Dönmez, ifade vermek üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. İsmail D., “Kendini savcısı olarak tanıtan bir şahıs cep telefonumu aradı. Terör örgütü adına sizin adınıza banka kartı çıkartılmış dedi.

Bunun üzerine PTT şubesinin önündeki bankamatikten 10 bin TL yatırdım. Dolandırıldım” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile