Terörden Arinan Gap Selale'si Vatandaslarin Su Ihtiyacini Karsiliyor

Terörden Arinan Gap Selale'si Vatandaslarin Su Ihtiyacini Karsiliyor

Mardin’in Derik ilçesinde zeytin agaçlarinin, meyve-sebze tarlalarinin, insanlarin ve hayvanlarin su ihtiyacini karsilayan Gap Selalesi, dogal güzelligiyle varligini koruyor.

Bir zamanlar terör yüzünden girilmeyen Gap Selalesi, su an turistlerin ve yerel halkin ugrak noktasi haline geldi.

Derik Avcilar Dernegi Baskani Osman Dinci, bir zamanlar selalenin herhangi bir vasfi olmadigini, harabe oldugunu ve özellikle de 1990’li yillardan sonra terör bölgesi olarak ilan edildigini söyledi.

Vatandaslarin kendi imkanlari le zor bela gelebildigini belirten Dinci, bölgeye huzurun gelmesiyle beraber özellikle de Sehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ten sonra devletin el atmasi ve buradaki doga güzelligini turizme kazandirilmasi için bir çaba sarf edildigini dile getirdi.

"Güneydogu halki gerçekten huzuru istiyor"

Derik denildigi zaman akla ilk Gap Selale’si geldigini aktaran Dinici, söyle konustu:

"Derik’e hem yurt içinden hem de yurt disinda yasayan turistler ve özellikle gurbet hasreti çeken vatandaslarimiz geliyorlar, burayi ziyaret ediyorlar. Buranin hem dogal güzelligi hem sakinligi huzur veriyor. Burada bir çalisma var ve çalismalar neticelendigi zaman daha da güzel olacak. Devlet büyüklerimizden özellikle de bölgemizde bu tür yerlesim yerlerinin açilmasi insanlarin bir arada toplanmasi ve böyle dogal güzelliklerin insan hizmetine sunulmasini biz cani gönülden destek veriyoruz. Bu baglamda burada emegi geçen çogu insanimiz, büyüklerimiz var. Güneydogu halki gerçekten huzuru istiyor. Bizler halk olarak burada birlikte yasamayi istiyoruz."

Köyün Ermeni köyü oldugunu belirten Dinci, "Su an Derik’te sadece bir Ermeni kardesimiz yasiyor. Eskiden Gap bölgesinin Ermeni vatandaslarimiza ait oldugunu daha sonra gelen süreçlerden sonra buraya yerlesen ve diger halklar tarafindan kullanildigini büyüklerimiz tarafindan söyleniyor. Su an Derik’te belli basli aileler yasiyor. Zeytin üretimi ile kendi ailelerini geçimlerini de idame ediyorlar. Dolayisiyla burasi turizm yeri olarak gerçekten bölgemizde hatiri sayilir bir kitleye sahip bir yer. Gelecek olan arkadaslarimizin tümünü buraya bekliyoruz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile