Teröre Verilen Ilk Sehit Askerin Kabrine Giden Yol Asfalta Kavustu

Teröre Verilen Ilk Sehit Askerin Kabrine Giden Yol Asfalta Kavustu

PKK terör örgütünün 38 yil önce ilk sehit ettigi Komando Er Süleyman Aydin’in Erzincan Çaglayan Beldesi Mertekli Mahallesinde bulunan kabrine giden yol Vali Hamza Aydogdu’nun talimatiyla asfaltlandi.

Siirt’in Eruh Ilçesi’nde 15 Agustos 1984’te terör örgütü PKK’nin düzenledigi ilk silahli saldirida sehit düsen Jandarma Komando Er Süleyman Aydin’in naasi memleketi Erzincan’in Çaglayan Beldesi Mertekli Mahallesine defnedilmisti. PKK’nin terör eylemlerini baslattigi ilk eylem olan Eruh baskininda sehit düsen Aydin’in kabristani Erzincan’a yaklasik 25 kilometre uzakliktaki Mertekli Mahallesinde bulunuyor. Kabristaninin bulundugu yolun yaklasik 1 buçuk kilometrelik kisminin stabilize olmasi ve 8 yildir yapilmamasindan sikayetçi olan Mertekli köyü Muhtari Ismail Keles’in isteklerine kulak veren Erzincan Valisi Hamza Aydogdu, ilgili birimlere talimat vererek yolun yapimina baslanmasini sagladi.

Mertekli Mahallesi Muhtari Ismail Keles, Vali Aydogdu’ya sehit ailesi ve köy halki adina tesekkür etti. Keles Vali Aydogdu’yu en kisa sürede köye beklediklerini belirterek, “Çaglayan Beldesi Mertekli Mahallesi muhtariyim. Suan bulundugumuz kabristani özel kilan bir durum var. Türkiye’de teröre verilen ilk sehit asker Süleyman Aydin’in bulundugu mezarlik. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Mekani cennet olsun. Bu vesile ile görevi basinda sehit olan tüm askerlerimize Allah rahmet eylesin, yeri cennet olsun. Valimiz Hamza Aydogdu’nun Erzincan’a ilk tesrifleriyle yapmis oldugu toplantida kendisine bin 400 metre uzunlugunda ki mezarlik yolumuzun yapimini arz etmistik. Degerlendirmeye alip kendisi talimat verdi ve suanda mezarlik yolumuzun asfalti yapilmakta. Bu vesile ile kendisine sahsim adina, köy halki adina ve sehit ailesi adina çok tesekkürlerimi sunuyorum. Valimizi en kisa sürede köyümüze bekliyor saygilarimi sunuyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile