Teröristleri Etkisiz Hale Getiren Jandarma Komutanlarina 'Basari Belgesi' Verildi

Teröristleri Etkisiz Hale Getiren Jandarma Komutanlarina 'Basari Belgesi' Verildi

Geçtigimiz kasim ayi içerisinde Erzincan’in Kemah kirsalinda 1’i yesil, 1’i gri kategoride 2 teröristin etkisiz hale getirilmesi operasyonunu yöneten Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Veysel Yanik’a ve Il Jandarma Komutanligi personellerine ’Basari Belgesi’ takdim edildi.

Erzincan’in Kemah kirsalinda düzenlenen Kahramanlar-28 Operasyonu’nda; 1’i yesil, 1’i gri kategoride olmak üzere 2 terörist etkisiz hale getirilmisti. Etkisiz hale getirilen Aras Digor kod adli Yunus Babayigit ve Gri kategoride yer alan H.G. isimli teröristlerin; 21 Ekim 2021 tarihinde Jandarma Uzman Çavus Burak Tortumlu’yu, 10 Haziran 2016 tarihinde ise Piyade Uzman Çavuslar Mesut Ardiç ve Ismail Yüksel’i sehit eden, 5 güvenlik görevlisinin yaralandigi eylemlere katildigi ve 6 eylemin talimatini verdigi tespit edildi. H.G. isimli teröristin ise 1 vatandasin sehit edilmesi, 1 güvenlik görevlisinin yaralanmasi ile sonuçlanan 6 eyleme katildigi tespit edildi.

Erzincan Valisi Hamza Aydogdu, gerçeklestirilen terör operasyonlarinda gösterdikleri üstün basarilardan dolayi Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Veysel Yanik’a ve Il Jandarma Komutanligi personellerine ’Basari Belgesi’ takdim etti.

Vali Aydogdu, "Vatanimizin bölünmez bütünlügü, milletimizin huzuru, güveni, birligi ve beraberligi için göstermis oldugunuz gayretli ve özverili çalismalardan dolayi sizleri ve sizlerin sahsinda tüm güvenlik görevlilerimizi tebrik ediyor, basarilarinizin devamini diliyorum." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile