Teröristlerin Roketli Saldirisinda Hayatini Kaybeden Kadin, Anneler Gününde Anildi

Teröristlerin Roketli Saldirisinda Hayatini Kaybeden Kadin, Anneler Gününde Anildi

Kilis’te 2016 yilinda teröristlerin attigi roketli saldirida hayatini kaybeden, 3 çocuk annesi Sidika Mavzer, anneler gününde çocuklari tarafindan dualarla anildi.

7 Mart 2016 yilinda teröristlerce Suriye tarafindan Kilis’e düzenlenen roketli saldirida hayatini kaybeden 54 yasindaki Sidika Mavzar, Anneler Günü’nde anildi.

‘‘Ilk patlamada ev yerinden oynadi’’

Mavzar’in geride biraktigi üç çocugu annelerini kaybetmenin derin acisini yasarken, bu zorlu süreçte diger noktalara düsen roketlerin hedefi olarak hayatini kaybeden Sidika Mavzar’in esi, olayi ilk günkü gibi hatirladiklarinin söyleyen Sehit esi Yasar Mavzer, ‘‘ Bizim o güne kadar çok güzel hayatimiz vardi. Çok sükür yikilmadik yani rabbim veriyor canimizi rabbimde aliyor buna sükretmek lazim. Bunun acisi hala kalbimizde. Ilk patlama çok siddetliydi. Ev yerinden oynadi ve camlarin hepsi kirildi. Evde iki demir kapi vardi ve onlara isabet eden sarapnel parçalarindan dolayi süzek gibi olmustu. Esimde sarapnel parçalarinin hedefi olarak orada yere düsmüstü. Esim orada vefat etmisti ama ben hemen aldim hastaneye götürdüm’’ dedi.



‘‘Bir günde 8 Katyusa roketi düstü, evler delik desik oldu’’

Bir günde Suriye’den atilan 8 Katyusa roketinin hep ayni noktalara düstügünü ve büyük yikim yaptigini söyleyen Yasar Mavzer, ‘‘ Bir günde Suriye’den atilan 8 Katyusa roketinin ayni noktalara düstügünü söyleyen Mavzer, ‘‘Bu bölgeye düsen 8 roket 2 kisinin hayatini kaybetmesine neden oldu. Evler birbirlerine çok yakin oldugu için ilk bu bölgeye düsen rokette etraftaki evler hep delik desik oldu. Sesi duyar duymaz hemen esime dogru gittim ama gögüs kismindan sarapnel parçalari yaralamisti ve esim orada vefat etti. Hastaneye götürdük ama maalesef yapilacak bir sey kalmamisti’’ seklinde konustu.



‘‘Esim Rabbim’in huzuruna sehit olarak gitti’’

Roketlerinin hedefi olan 3 çocuk annesinin sehit oldugu için çok gururlu oldugunu söyleyen Mavzer, ‘‘Benim en sevindigim konu esim, rabbimin huzuruna sehit olarak gitti yarin bize himmet edecek orada en sevindigim konu bu. Ben ne kadarda kinci bir evlilik yapsam da, insanin ilk saygisi ilk göz agrisi çok farkli bir seydir. Anneler günü ve kadinlar günü olunca içimde bir burukluk yasiyorum. Annem olmadigi için gözüm hep arkada kaliyor. Anne diyebilecegim insan çok ama öz annen gibi seni büyüten gibi olmuyor. Dünya kadinlar günü Anneler Günü herkese hayirli saglikli mutlu günler versin isterim. Ben isterim ki çocuklar annesiz kalmasin. Allah’im hiçbir ülkeyi vatani bayrak ezansiz koymasin’’ ifadelerine yer verdi.

Evlerinin yanina düsen roket sonucu annesinin hayatini kaybettigini belirten Fevziye Büyükyolaçan, "Annem burada olsaydi çok mutlu olurdum. Onu öperdim, koklardim ve saatlerce sarilirdim. Elimizden gelen hiçbir sey yok bizim de kaderimizde bu varmis. Allah’im kimseyi annesiz ve babasiz koymasin’’ diye konustu.



Ne olmustu

Olay 07. Mart 2016 tarihinde Suriye’den ateslenen roketler, Kilis sinirinda 4 farkli bölgeye düstü. Pes pese düsen roket mermileri nedeniyle vatandaslar büyük panik yasarken, olay yerine çok sayida polis arama kurtarma ekipleri, AFAD ekipleri sevk edildi. Ilk roketin düstügü yerde 54 yasindaki Sidika Mavzer hayatini kaybetti. 4’üncü roket ise araçta siyer halinde olan içerisinde U.Ö. ile M.Ö.’nin bulundugu otomobilin yanina düstü. Agir yaralanan iki çocuk Kilis Devlet Hastanesi’ne kaldirildi yapilan bütün müdahalelere ragmen M.Ö. hayatini kaybederken, U.Ö.’nin ise durumunun ciddiyetini korudugu bildirilmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile