`terörle Mücadele Askerî ve Ekonomik Sahada Sonuna Kadar Sürecek`

Bitlis ve Hakkâri’de iki gün içinde 29 şehit verilmesi ve üç sivil vatandaşın kaybedilmesi, toplumun bütün kesimlerinde olduğu gibi ihracat dünyasında da büyük tepki ve üzüntüye yol açtı.

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, yaptığı yazılı açıklamada terör saldırılarında şehit olan polis ve askerlerle hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, ailelerine ve bütün halka başsağlığı diledi. Türkmenoğlu Türkiye`nin terörle mücadelesinin hem askerî hem de ekonomik sahada sonuna kadar süreceğini belirtti.

EİB Koordinatör Başkanı Türkmenoğlu, Atatürk önderliğinde en olumsuz şartlarda Türk, Kürt, Laz, Boşnak, Çerkez, Arnavut, Roman beraberce Türkiye’yi kuran bir millet olunduğunu, Türkiye’yi bölmeye çalışanların hiçbir zaman bu emellerine kavuşamayacağını söyledi. Türkiye`nin bölgesinde lider ülke konumuna gelmesini hazmedemeyen odakların, taşeronları kanalıyla bu tip saldırılarla moral bozmasına izin verilmemesi çağrısında bulunan Türkmenoğlu, “Gün, birlik ve güçlü olma zamanıdır. Türkiye Cumhuriyeti, bölünmez bir bütündür. Oynanan oyunlar Türkiye`yi parçalamaya yetmeyecek, tek bayrak altındaki birlikteliğimizi bozamayacaktır. Türkiye’de 50 bini aşan ihracatçımızı ve fabrikalarında çalışan milyonlarca kişiyi, bu acı dolu günde ulusal birlik ve bütünlüğümüzün sembolü olan Türk bayrağımızı fabrikalarımıza, evlerimize asmaya davet ediyorum.” dedi.

Türkiye’nin 814 bin 578 kilometrekaresinde de barışın hâkim olduğu bir ülke olduğuna işaret eden Mustafa Türkmenoğlu, “Burayı iç savaşın yaşandığı bir ülke gibi göstermek, Türkiye’yi oluşturan alt kimlik sahibi tüm vatandaşlarımıza karşı büyük bir haksızlıktır. Aynı zamanda Türk halkının daha müreffeh olmasını sağlayacak yatırımların, öncelikle Kürt vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimiz başta olmak üzere tüm Türkiye’de yapılmasının önüne geçecektir. Bu tuzağa, Türkiye’nin 72 milyon vatandaşının hiçbirisinin düşmemesini ve bu söylemleri dillendiren siyasilere prim verilmemesini diliyorum." şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile