Ters Ev Sakarya'da Sembol Mekan Oldu Açiklamasi 8 Ayda 40 Bine Yakin Ziyaretçi Agirladi

Ters Ev Sakarya'da Sembol Mekan Oldu Açiklamasi 8 Ayda 40 Bine Yakin Ziyaretçi Agirladi

Sakarya Büyüksehir Belediyesi’nin projesi Ters Ev Sakarya’da sembol bir mekan haline geldi. Içerisinde yasam alanlarinin tamamen ters oldugu tesis açildigi günden bu yana 40 bine yakin ziyaretçi agirladi. Sakarya Millet Bahçesi’nde bulunan ev, ülke genelinden ve hatta dünyadan gelen turistlerin de ilgi odagi oldu.

Sakarya Büyüksehir Belediyesi, sehrin sosyal hayat potansiyelini artirmak için çalisiyor. Vatandaslarin kültürel degerlerini, geleneklerini unutmadan sosyal hayata bagli kalmasi için yeni alanlar olusturuluyor, projeler hayata geçiriyor. Son dönemde özellikle Aziz Duran Parki’nda (Kent Park) yer alan Uçak Kiraathane, Millet Kiraathanesi, Vagon Kiraathanesi gibi projelerle ön plana çikan Büyüksehir, sehrin en büyük zenginligi olan dogasini da bu noktada en verimli sekilde kullaniyor. Sehrin dört bir yaninda yer alan mesire alanlari sil bastan yenileniyor. Acarlar Longozu, Sakarya Il Ormani, Sakarya Park gibi önemli yeniliklerin yapildigi alanlar vatandaslarin bir arada daha fazla geçirmesini sagliyor. Bu projelerden bir tanesi olan Sakarya Ters Ev projesi de en fazla ilgi gören çalismalardan bir tanesi oldu. Sakarya Millet Bahçesi’nin içinde yer alan, kentin tam göbegine kurulan proje kisa sürede binlerce kisiyi agirladi. Yasam alanlarinin tamamen ters vaziyette uygulandigi evde çekilen fotograflar sosyal medyada büyük ilgi görüyor.

Ters Ev’e 8 ayda büyük ilgi

Vatandaslarin fotograf paylasimlariyla birlikte ziyaretlerin sayisi da her geçen gün artiyor. Içerisinde yer alan mutfak, oturma odasi, yatak odasi ve diger alanlarda uygulanan mimari yöntem vatandaslar tarafindan begeniyle karsilaniyor. Tesiste görevli personeller ziyaretçilerin sorularini yanitliyor ve projeyle ilgili tüm detaylari aktariyor. Alinan son bilgiye göre 2021 yili Kasim ayinda törenle açilan projeyi 8 ayda yaklasik 40 bin vatandas ziyaret etti. Yapilan bu gezilerden binlerce fotograf yayinlandi.

“Tüm Sakarya’yi bekliyoruz”

Özellikle 5 ile 18 yas araliginda olan çocuklar Ters Ev’e en çok ilgi gösteren kesim oldu. Bu yas grubunu ise 25 ve 40 yas araligindaki kesim izledi. Öte yandan en yogun ziyaretler ise ilk ve ortaokullardan gerçeklestiriliyor. Veliler ise okullarinda basarili olan çocuklarini karne hediyesi olarak buraya getiriyor. Büyüksehir Belediyesi’nden yapilan açiklamada, “Büyük bir ilgiyle karsilanan projemize tüm vatandaslarimizi bekliyoruz. Bu evde ilginizi çekecek çok farkli argümanlar bulunuyor. Sizin de bir hatira fotografiniz olabilir. Kapilarimiz tüm Sakarya’ya açik” denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile