Ters Lale Koparanlara 244 Bin 314 Lira Ceza

Doga Koruma ve Milli Parklar Van Sube Müdürlügü, endemik bir tür olan ve 15-20 gün arasi ömrü olan ters laleleri koparmanin cezasinin 244 bin 314 lira oldugunu açikladi.

Doga Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Van Sube Müdürlügü, endemik türleri korumaya yönelik çalismalari devam ediyor. DKMP Van Sube Müdürlügünce alinan kararla ilkbaharda daglari renklendiren ters laleleri koparanlarin para cezasi ile cezalandirilmasi öngörülüyor. Bölgenin önemli bir degeri olan ve ömrü 20 gün gibi kisa bir süre ile sinirli olan ter lalenin koparilmasinin yasak oldugu vurgulanan kararda, ters laleyi koparanlara biyolojik çesitliligi tahrip etme suçundan 244 bin 315 lira ceza uygulanacagi bildirildi.

Van Doga Koruma ve Milli Parklar Il Müdürlügü, sosyal medya hesaplarindan yapistigi açiklamada, "Endemik bir tür olan, halk arasinda "Aglayan gelin’’ olarak da bilinen ters lalelerin koparilmasi yasaktir. Ters laleleri koparanlara Van Il Sube Müdürlügümüz tarafindan, biyolojik çesitliligi tahrip etmekten 244 bin 315 TL idari para cezasi uygulanacaktir" denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile