Tesadüfen Basladigi Is Kazanç Kapisi Oldu

Tesadüfen Basladigi Is Kazanç Kapisi Oldu

Kocaeli’de issiz kaldigi dönemde seyyar tezgah alan Erdinç Öztürk, sokak sokak gezerek tatli satiyor. Yetiskin insanlari çocukluk dönemlerine götüren Öztürk, 10 yildir agizlari tatlandiriyor.

Kocaeli’nin Izmit ilçesinde yasayan 40 yasindaki Erdinç Öztürk, 10 yil önce issiz kaldigi dönemde uzun yillar seyyar tatlicilik yapan arkadasiyla karsilasti. Sohbet sirasinda arkadasinin kisa süreligine isi çikmasi sebebiyle tezgah ve gelen müsterilerle ilgilenen Öztürk, bir süre sonra bu isi kendisinin de yapabilecegini düsündü. Hemen ardindan seyyar tezgah temin eden ve tatlilar alan Öztürk, tesadüfen basladigi ise 10 yildir devam ediyor.

"Arkadasima ’Bende bu isi yaparim’ dedim"

Seyyar tatliciliga tesadüfen basladigini söyleyen Erdinç Öztürk, "Issiz gezerken, 25 senedir tatlicilik yapan arkadasim ile karsilastim. Ufak bir isinin oldugunu söyledi.

Tezgaha o gelene kadar bakip bakamayacagimi sordu. Bende ’Bakarim’ dedim. Arkadasim gittikten sonra bir müsteri geldi ve üç tatli istedi. Tatliyi verip, parasini tezgaha biraktim. Yine ayni sekilde arkadasim gelmeden bir müsteri daha geldi. Baktim ben bu isi yapabiliyorum. Arkadasim Hasan’a, ’Bende bu isi yaparim, bana bir seyyar tezgah ayarlayabilir misin?’ dedim. O da, ’Tabii ki ayarlarim’ dedi.

Sonra bana bir araba ayarladi 10 senedir bu isi yapiyorum" ifadelerini kullandi.

"Çocukluk yillarina gittiklerini söyleyerek, tatli yiyorlar"

Sokak sokak gezerek tatli sattigini ifade eden Öztürk, yetiskin insanlarin seyyar tezgahi görünce çocukluk yillarina gittigini kaydetti.

Öztürk, "Canlari tatli yemek istedigi halde 10-20 kurusu eksik olugun için çekiniyorlar. Bende tabii gözlerinden anliyorum ve tatliyi veriyorum. Son zamanlarda herkes her seyi internetten aliyor. Bazi insanlar suyu bile internetten aliyor. Bana göre yanlis bir durum. Bazi yetiskin insanlar seyyar tezgahi görünce 40 sene öncesine, çocukluk yillarina gittiklerini söyleyerek, tatli yiyorlar. Ailesi ve misafirleriyle gelip tezgahin basinda tatli yiyen insanlar var" dedi.



"Dinlendigini hissedip motive oluyor"

Tezgahin önünde çay içip tatli yemenin insanlari dinlendirdigini ifade eden Öztürk, "Benim her zaman tatli sattigim bir kösem var. Sürekli gelen sabit müsterilerim oluyor. Tezgahimin bulundugu yere gelip tatli yiyorlar. Is adami müsterilerimde var. Insanlar seyyar tatli tezgahinin önünde çayini içip tatlisini yerken dinlendigini hissedip motive oluyor. Tatli normalde 3 buçuk TL ama burada tezgahin önünde oturup dinlemenin psikolojisine iyi geldigi söyleyip 50- 60 TL veren insanlar var. Seker hastasi olup tatli yiyemeyen insanlar oluyor, bana para verip insanlara dagitmami istiyorlar. Bende durumu iyi olmayan insanlara dagitiyorum. Bazi insanlarda çok kibirli seyyar tezgahina ters bakiyor" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile