Tesk 18. Olağan Genel Kurulu...(2)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonunu sadece Sayın Başbakan ziyaret etmiş değil

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonunu sadece Sayın Başbakan ziyaret etmiş değil. Süleyman Demirel de Tansu Çiller de Başbakan olarak ziyaret etmişlerdir" dedi.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, TESK 18. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Başbakan Erdoğan'ın TESK'i ziyaret eden ilk başbakan olduğunu yönündeki sözlerini eleştirerek, "TESK'i sadece Sayın Başbakan ziyaret etmiş değil. Süleyman Demirel de Tansu Çiller de Başbakan olarak ziyaret etmişlerdir" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan'ın yeni anayasa ile ekonomik sosyal konseyin anayasal bir kurum olarak yer aldığını ifade ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, bir şeyin anayasa da yer almasının yeterli olmadığını onun uygulanması gerektiğini söyledi. Ekonomik sosyal konsey ile ilgili bir yasa olduğunu ve onun başkanının Başbakan Erdoğan olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, konseyin toplanmadığını ve toplantılarını gerçekleştiremediğini dile getirdi. Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın konuşmasında karşılıksız para basılmasının AK
Parti iktidarı döneminde gerçekleştirildiği yönündeki sözlerinin de doğru olmadığını ifade ederek, "Karşılıksız para basılmasını engelleyen siyasi iktidar rahmetli Ecevit'in Başbakan olduğu dönemdir. Merkez Bankası'nın bağımsızlığıyla ilgili yasa çıkardılar gereğini yaptılar. Bir şeyi doğru yapmamız doğru söylememiz lazım. Samimi olacağız doğruları söyleyeceğiz" şeklinde konuştu.
Ekonomi konusunda da değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, orta vadeli planının yayınlanması gerektiğini ancak hala yayınlanmadığını vurguladı. Plansız, programsız bir ekonomi olmayacağını belirten Kılıçdaroğlu, "Bunu ben çıkarmadım parlamento çıkardım. Gereğini hükümet yapacak. Bir yasayı hükümet uygulamazsa o hükümetin işlevi ne?" diye konuştu.
Ahilik geleneğinin Osmanlıdan günümüze kadar geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, bu kültürün esnafın ve sanatkarın yaşaması ile mümkün olabileceğini kaydetti. Anayasa değişikliği konusunda yapılan referanduma da değinen Kılıçdaroğlu, "Bir referandum yaptık. Demokrasinin gereğini yaptık. Anayasa'nın 173. maddesi diyor ki devlet esnaf ve sanatkarları koruyucu ve destekleyici tedbirleri alır. Anadolu'yu ben geziyorum. Sorunlarınızı biliyorum. Elinizi vicdanınıza koyun. Anayasanın 173. maddesinin gereği yerine
getirildi mi getirilmedi mi?" dedi.
Esnafa verilen kredi şartlarını da eleştiren Kılıçdaroğlu, hiçbir borcu olmayanın zaten kredi başvurusunda bulunmayacağını söyledi. Krizin teğet geçmediğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, krizin faturasını esnafın ödediğini belirtti. Esnaftan kendilerini desteklemelerini isteyen Kılıçdaroğlu, "Size söz veriyorum emekli aylıklarından sosyal güvenlik destek primi kesilmeyecek" dedi.
Kılıçdaroğlu toplantıdan ayrılışında gazetecilerin Başbakan Erdoğan ile genel kurul öncesinde yaptığı görüşmeye ilişkin soruları ise yanıtsız bıraktı.
Öte yandan Başbakan Erdoğan, Bakanlar Kurulu'na katılacağı için Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını dinleyemeden salondan ayrıldı. Olağanüstü güvenlik önleminin alındığı genel kurula gelenler, x-ray denilen iki ayrı arama cihazından geçtikten sonra salona alındı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile