TESK Baskani Palandöken Açiklamasi 'Bedelli Askerlik Ücreti Mutlaka Düsürülmeli'

TESK Baskani Palandöken Açiklamasi 'Bedelli Askerlik Ücreti Mutlaka Düsürülmeli'

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlari Konfederasyonu (TESK) Genel Baskani Bendevi Palandöken, gençlerin bedelli askerlik imkaninin kolaylastirilmasi gerektigini belirterek, “Ekonomik sikintilarin yasandigi dönemde gençlerin önünü açmak ve devlet bütçesine gelir saglamak için bedelli askerlik ücreti mutlaka düsürülmeli” ifadesini kullandi.

TESK Baskani Bendevi Palandöken, askerlik çagina gelen gençlerin rahat bir nefes alabilmesi için bedelli askerlik ücretinin düsürülmesi gerektigini ifade ederek, ”Bedelli askerlik ücretinin yüksek olmasi nedeniyle Türkiye’de egitimini tamamlayan binlerce ögrenci egitim ya da çalisma amaciyla yurt disina giderek hem kendilerine yeni is imkani olusturuyor hem de 1 ay zorunlu askerlik egitiminden muaf oluyorlar. Okulu bitiren ve hayata atilan gençlerimiz askerlik sebebiyle is dünyasindan uzaklasmak zorunda kalmamali. Ücretler makul seviyeye çekilirse daha fazla gencimiz bedelli askerlik imkanindan yararlanirken devlet bütçesine de gelir saglanmis olur” degerlendirmesini yapti.

“Bedelli askerlik ücreti mutlaka düsürülmeli”

Askerlik çagina gelen gençlerin rahat bir nefes almasi için bedelli askerlik ücretinin düsürülmesi gerektigini aktaran Palandöken, söyle devam etti:

“2019 yilindan itibaren kalici hale getirilen bedelli askerlik ücreti enflasyon rakamlarinin açiklanmasiyla memur aylik katsayisina göre her 6 ayda bir güncelleniyor. Son yayinlanan Genelge ile bu yilin sonuna kadar uygulanacak bedelli askerlik bedeli de 43 bin 151 TL olarak belirlendi. Ancak gençlerimiz mevcut imkanlariyla bedelli askerlik ücretini karsilayacak durumda degil. Nakit olarak ödenen bedelli askerlik ücreti için bankalardan kredi çekildiginde gençlerin ödedigi toplam ücret daha da artmis oluyor. Ekonomik sikintilarin yasandigi dönemde gençlerin önünü açmak ve devlet bütçesine gelir saglamak için bedelli askerlik ücreti mutlaka düsürülmeli. Bedelli askerlik ücreti 2018 yilinda oldugu gibi makul seviyeye çekilirse daha çok kisi bedelli askerlikten faydalanir, piyasadaki is kayiplarinin önüne geçilir hem de Hazine’ye gelir saglanmis olur.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile