TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yok olmaya yüz tutan mesleklerin 2012 yılında yapılan değişiklikle vergiden muaf olduğunu ve kapsamın genişletilmesi için Maliye Bakanlığı ile görüşmeler yapıldığını ifade etti. Palandöken, “El dokuma işleri, bakır işlemeciliği, çini ve çömlek yapımı, sedef kakma ve ahşap oyma işleri, kaşıkçılık, bastonculuk, semercilik, yazmacılık, yorgancılık gibi yok olmaya yüz tutan mesleklerin vergiden muaf tutulmasını sağladık“ dedi.
Kaybolmaya yüz tutan mesleklerin kapsamının biraz daha genişletilmesinin çok önemli olduğunu belirten Palandöken, “Bugün 20-25 yaşlarındaki gençler, geleneksel ve kültürel önemi olan çok sayıda mesleği ya hiç duymamış ya da bu mesleklerin ne olduğunu bilmiyor. Kültürel mirasımız sayılan bu tür meslekleri yaşatmak, bizim jenerasyonumuzun milli bir görevidir” diye konuştu.
“KAPSAMIN GENİŞLETİLMESİ İÇİN BAKANLIĞA BAŞVURDUK”
Halen vergiden muaf tutulan çok sayıda mesleğin yanında bazı mesleklerin de vergiden muaf tutulması için Maliye Bakanlığı’na gerekli başvurularda bulunduklarını söyleyen Palandöken, “Bıçakçılık, antika saat, radyo ve gramofon tamirciliği, ferforje işçiliği gibi mesleklerin ve bu kapsama alınması için gerekli girişimlerde bulunduk. Maliye Bakanlığı’nın yakın bir tarihte bu konuda açıklama yapmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Tesk Başkanı Palandöken: 'Yok Olmaya Yüz Tutan Meslekleri Yaşatmak Milli Görevimizdir”
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Gelir Vergisi Kanunu’nda 2012 yılında yapılan değişiklikle yok olmaya yüz tutan mesleklerin vergiden muaf olmasının sağlandığını belirtti.