TESK: Vergi beyanname verme süresi 30 Kasım'a uzatılmalı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, Kurban Bayramı dolayısıyla vergi beyannamesi verme süresinin 30 Kasım'a ka

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, Kurban Bayramı dolayısıyla vergi beyannamesi verme süresinin 30 Kasım'a kadar uzatılmasını istedi.

TESK Başkanı yaptığı açıklamada, Katma Değer Vergisi Beyannamesinin, Katma Değer Vergisi Kanun'un 41'inci maddesine göre, vergilendirme dönemini takip eden ayın 24'üncü akşamına verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Palandöken, "Bu yıl Kurban Bayramı tatilinin dokuz günlük uzun bir süreci kapsaması nedeniyle sorun yaşanamaması için beyannamelerin tatil sonrası verilmesi daha uygun olacaktır. Bunun içinde zamana ihtiyaç vardır" dedi.

Odalardan ve meslek mensuplarından gelen yoğun talep nedeniyle ve meslek mensuplarının işlerinin kolaylaştırılması gerektiğinin altını çizen Palandöken konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "2010 Ekim dönemine ilişkin verilecek olan Katma Değer Vergisi Beyannamesinin verilme süresinin 30 Kasım 2010 tarihine uzatılması kaçınılmazdır" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile