TEV'den Gençlere 'Üstün Başarı Bursu'

'Üstün Başarı Bursu'nu almaya hak kazanan 53 bursiyer, kamuoyuna tanıtıldı.

Türk Eğitim Vakfı (TEV) 2016-2017 eğitim öğretim yılında 'Üstün Başarı Bursu'nu almaya hak kazanan 53 genci kamuoyuna tanıttı.

TEV'den yapılan açıklamaya göre, geleceğin liderleri olarak görülen üstün başarılı öğrencilerin desteklenmesi amacıyla hayata geçirilen 'Üstün Başarı Bursu' için 3 bin 29 aday değerlendirildi.

Adaylar arasından seçilen 23 ilden 53 genç, 'Üstün Başarı Bursu'nu almaya hak kazandı.

Türkiye’de verilen en yüksek miktarlı burs olma özelliğine sahip olduğu ve bursiyerlere ayda ortalama bin 120 lira eğitim desteği sağladığı belirtilen burstan, hayata geçirildiği 2007'den bu yana, 530 genç faydalandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, gençlerin kendilerinin umutlarını temsil ettiğini belirterek, 'Her birinin gelecekte başarılarıyla adlarından söz ettirecek liderler olacağına inanıyoruz. 'Üstün Başarı Bursu'nu kazanan gençlerimiz, öğrenimlerinin ardından ülkemizin seçkin kuruluşlarında önemli görevler üstlenecekler ve gurur kaynağımız olmaya devam edeceklerdir.' ifadelerini kullandı.

TEV Genel Müdürü Yıldız Günay da bursu almaya hak kazanan gençlerle bireysel başarıları vasıtasıyla tanıştıklarını ve sonrasında hayallerini öğrendiklerini aktararak, gençlerin hayallerini gerçeğe dönüştürmek için güçlüklere rağmen nasıl mücadele ettiklerini gözlemlediklerini kaydetti.

Gençlerin her birinin değişik alanlarda başarılı olduğuna değinen Günay, bu çabaların TEV Üstün Başarı Bursu ile taçlandırıldığını belirtti.

- 'Üstün Başarı Bursu'

TEV Üstün Başarı Bursu'na, Lisans Yerleştirme Sınavı’nda ilgili puan türlerine göre ilk 5 bine girerek Hukuk, İdari Bilimler, Mühendislik, Sağlık Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Temel Bilimler alanlarında öğrenim görmeye hak kazanan gençler başvuru yapabiliyor.

Ayrıca aynı koşulları sağlayan ve hazırlık sınıfından 1. ve 2. sınıfa geçen öğrenciler de bursa başvurabiliyor. Bu öğrencilerin başvuruda bulunabilmesi için hazırlık sınıfını başarıyla geçmesi, 1. sınıfı da en az 3,50 not ortalamasıyla tamamlamış olması gerekiyor.

Sanat alanında ise Piyano, Arp, Gitar, Yaylı Çalgılar, Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar ile Plastik Sanatlar alanlarından 2. sınıfa geçmiş öğrenciler, burs için başvuru yapabiliyor.

Sanat bursiyerleri Devlet Konservatuvarı ve Güzel Sanatlar öğretim üyeleri ile konunun uzmanı ressamlar huzurunda gerçekleşen değerlendirme sonucunda seçiliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile