Tezek Toplayarak Kışa Hazırlık Yapıyor

Korkut'a bağlı Konakdüzü Köyü'nde yaşayan vatandaşlar, kışın yakacak ihtiyaçlarını karşılamak için meralardaki tezeği topluyor.

Köyde yaşanan Abdurrahman Çelik, ailesiyle meralarda bulunan tezekleri toplayıp traktörle köye taşıdığını ve böylece kışlık yakacak ihtiyacını karşılamaya çalıştığını söyledi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından verilen kömürün kışın yakacak ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kaldığını belirten Çelik, şöyle konuştu:

''Maddi imkansızlıklar nedeniyle, uzun kış aylarında sürekli olarak kömür kullanamıyoruz. SYDV tarafından bize verilen kömür yetersiz kalıyor. Ormanlık alanda da odun kesmek zaten yasak. Biz de kış yakacağımıza katkı sağlamak amacıyla meralardaki tezekleri topluyoruz. Bu tezeği hem tandırda hem de sobada kullanıyoruz. Bölgemizde kış şiddetli geçiyor. Bu nedenle kışa hazırlıklı olmamız gerekiyor.''

Saime Çelik ise, her yıl bu aylarda özellikle büyükbaş hayvanların otladığı alanlara giderek tezek topladığını söyledi.

Çelik, ''Eşim ve çocuklarımla sabahtan akşama kadar hayvanların otladığı alanlarda, kışın yakmak için güneşte kurumuş tezekleri topluyoruz. Bu tezeği kiraladığımız traktörle evimize getiriyoruz. Kışın yakacaksız kalmamak için tezek topluyoruz'' diye konuştu.

Muhabir: Sabri Yıldırım

Yayıncı: Berin Arslan Çetin
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile