Tezyaparlar: Çarklar Hızla Dönmeye Devam Ediyor

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Tezyaparlar, AB ülkelerinin borç krizi yaşadığı bir ortamda Türkiye’de çarkların hızla dönmeye devam ettiğini ancak rehavete kapılmamak gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen 14 genel kurulda yönetim kurulu başkanlığına seçilen Orhan Tezyaparlar, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Tezyaparlar, DOSABSİAD tesislerinde gerçekleştirilen toplantıda, hedeflerini anlattı. DOSABSİAD’ın 246 üyesi ile 41 bin 455 kişilik istihdam sağladığını ve yıllık 3.8 milyar dolar ihracat gerçekleştirdiğini dile getiren Tezyaparlar, bu dönemde önemli çalışmalara imza atacaklarını kaydetti.

Üye sayısını artırmak başta olmak üzere, AB projesi kapsamında yurt dışına gönderilen gençlerin sayısını artırmak gibi hedefleri anlatan Tezyaparlar, bölge içinde bir kreşi de hayata geçireceklerini ifade etti.

“BUTGEM’E KATKI SAĞLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”Sağlıklı Kentler Birliği tarafından Çevreci Tesis ödülü aldıklarını vurgulayan Tezyaparlar, bu duyarlılığı geliştirmek adına DOSABSİAD ormanı oluşturacaklarını belirtti.

Tezyaparlar, BUTGEM ile ilgili hedefleri konusunda ise şunları söyledi: “BUTGEM’de tekstil işkolu için eleman yetiştirmek amacıyla, yatırım projeleri geliştirilmesi, bununla ilgili komisyon kurulması, bu konu hakkında teknik ekipman ihtiyacının belirlenmesi ve bu teknik ekipmanın temin edileceği firmalarla görüşmelerin yapılmasına DOSABSİAD olarak katkı sağlamak istiyoruz.”“ÇARKLAR HIZLA DÖNMEYE DEVAM EDİYOR”Türkiye ekonomisinin durumuna işaret eden Tezyaparlar, Son 10 yıldaki ekonomik istikrar sayesinde ülke ekonomisinin iyi bir duruma geldiğini ifade etti.

Tezyaparlar, şu değerlendirmeyi yaptı: “Avrupa ülkeleri borç krizi yaşarken bizde çarklar hızla dönmeye devam ediyor. Ancak asla rehavete kapılmamalıyız. Ünlü bir düşünürün dediği, ‘nereye gideceğini bilmiyorsan çok fazla ileriye gidemezsin’ sözünü örnek olarak, ülkemizin 2013 yılında dünyanın 10. Büyük ekonomisi olma yolundaki hedefleri doğrultusunda bizler de üzerimize düşen ne görev varsa yapmaya devam etmeliyiz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile