TFF Ve Italya Futbol Federasyonu EURO 2032 Için Ortak Basvuru Yapacak

TFF Ve Italya Futbol Federasyonu EURO 2032 Için Ortak Basvuru Yapacak

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Italya Futbol Federasyonu (FIGC) EURO 2032’yi düzenlemek için ortak basvuru yapacak.

TFF’den yapilan açiklamaya göre, "Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Italya Futbol Federasyonu (FIGC) yapilan görüsme ve degerlendirmelerin ardindan, UEFA EURO 2032’yi beraber düzenlemek için UEFA’ya ortak basvuru yapma karari almistir. Geçmiste düzenlenen EURO 2020, EURO 2012 ve EURO 2008 ile 2002 FIFA Dünya Kupasi gibi turnuvalarin basari ile tamamlanmasi, yakin gelecekte Amerika Birlesik Devletleri, Meksika ve Kanada’nin ev sahipliginde düzenlenecek 2026 FIFA Dünya Kupasi için yapilan çalismalar, bu büyüklükteki turnuvalarin ortak düzenlenmesi halinde daha fazla futbol sever ile etkilesim saglandigini ve turnuvalarin verimli ve sürdürülebilir tamamlandigini göstermistir.

UEFA’nin, Türkiye Futbol Federasyonu ve Italya Futbol Federasyonunun bugün müstereken yaptiklari adaylik basvurularini kabul etmesi durumunda, kalan adaylik süreci ortak yürütülecek olup UEFA tarafindan istenilen bilgi ve dokumanlar güncellenerek UEFA’ya sunulacaktir. Ev sahipligi yapacak sehirler ve stadyumlar iki federasyonun daha önce UEFA’ya bildirdigi stadyumlar arasindan belirlenecek, turnuva iki ülke arasinda esit olarak dagitilacaktir. Ev sahibi sehir ve stadyumlarin seçilmesi konusundaki nihai karar gelecekte yapilacak degerlendirmelerin ardindan verilecektir" denildi.

TFF Baskani Mehmet Büyükeksi, karara iliskin yaptigi açiklamada sunlari söyledi:

"Bugün hem Türk futbolu hem de Avrupa futbolu adina önemli bir karar vermis bulunuyoruz. Italya Futbol Federasyonu ile yapacagimiz ortaklik, Avrupa Futbolu içinde yer alan dostluk ve isbirligi degerlerini yansitiyor. Bu ortak hareketin, yüzyillardir devam eden benzer kültür ve köklü bir tarihin bir parçasi olan iki Akdeniz ülkesi arasinda var olan isbirligini kuvvetlendirecegine ve futbolumuzun yarinlari için önemli köprü kuracagina inaniyorum."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile