TGC-KAS 86. Yerel Medya Semineri Eskişehir'de Başladı

TGC-KAS 86. Yerel Medya Semineri Eskişehir'de Başladı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ile Konrad Adenauer Stiftung (KAS) Türkiye Temsilciliğinin ortaklaşa düzenlediği ve 2 gün sürecek olan eğitim seminerinin 86’ncısı Eskişehir’de başladı.

Eskişehir’de bulunan bir otelde açılışı yapılan seminere, Bursa, Afyon, Bilecik, Bolu, Kütahya, Eskişehir illeri ve ilçelerinde bulunan gazeteciler katıldı.

Seminer, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Konrad Adenauer Stiftung Derneği Türkiye Temsilcisi Sven-Joachim Irmer, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Eskişehir Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Utku Çakırözer’in açılış konuşmalarıyla başladı.

Ardından uzman gazeteci, akademisyen ve hukukçular tarafından mesleki konularının ele alındığı oturumlarla devam etti.

“Dün sansürden konuşurken bugün sansüre razı olduk”

Açılışta konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, “Bu toplantıda bulunmaktan gurur duyuyorum. Beni davet ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Dün sansürden konuşurken bugün sansüre razı olduk. Bugün Türkiye’de gerçekten basın olmak büyük bir hastane haline geldi. Aynı şekilde biz Belediye Başkanları için de öyle. Yurt dışı çıkışlarımız OHAL sebebiyle yasaklı. Dilediğimiz zaman yurt dışına çıkamıyoruz. Bakanlıktan izinle çıkabiliyoruz. Başkaları ile sorununuz varsa o sorunu çözün, ama bizim özgürlüğümüzü bırakın artık. Gerçekten çok büyük sıkıntılar çekiyoruz yurt dışına çıkamamaktan dolayı” şeklinde konuştu.



“Teknolojide basını büyük ölçüde etkiliyor”

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof Dr. Yılmaz Büyükerşen da yaptığı konuşmada, teknolojinin basını etkilediğini söyleyerek, “Basın sadece siyaset, düşünce, sosyal olaylarla değişikliğe uğramıyor. Teknolojide basını büyük ölçüde etkiliyor. Rektörlüğüm sırasında Washington’daki bir seminerde teknolojik gelişmeleri dünyada izlerken, arkadaşlarıma dedim ki ’korkarım ki gazetecilik o hale gelecek ki, herhalde 30-40 sene sonra demiştim ama gördüm ki 30-40 sene değil meğer ki bizim yaşadığımız günlerde karşılaşacağımız bir durummuş. Galiba dedim, kağıt baskılı sadece gazeteler, değil kitaplar ile hepsi büyük değişikliğe uğrayacak ve belli bir süre sonra antik olacak hepsi ve müzelik olacaklar. Çünkü iletişim teknolojisi büyük bir hızla, süratle değişiyor” dedi.

“Yeni Adalet Bakanına teşekkür ediyorum"

Bugün cezaevlerinde birçok gazetecinin olduğunu ve dayanışma ruhunu çoktan kaybettiklerini ifade eden Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto ise, “Bu kadar karışık bir ortamda toplu mücadele edecek ciddi sivil toplum örgütleri bulmakta çekiyorsunuz. Biz uzun süredir cezaevindeki arkadaşlarla görüşemiyorduk. Yeni Adalet Bakanına teşekkür ediyorum. Şimdi biz izin veriyor. Arkadaşlarımızı ziyaret etti. Bizim de gazeteciler olarak artık hem dosyalar açısından hem davalar açısından ikinci adresimiz adliyeler oluyor. Bu da büyük bir sıkıntı. Umarım bunlar geçecek. Umudumuzu hiçbir zaman kaybetmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Seminer, son olarak söz alan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’in “Ben kaçıncısına katıldım bilmiyorum ama ,gazeteciler cemiyetinin düzenlediği bu seminerlere öncede katıldım ve çok faydalandım. Programa baktığımda da heyecan verici ve ufuk açıcı bir program olduğunu görüyorum” şeklindeki ifadelerinin ardından oturumlarla devam etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile