Tgc'nin ''Cumartesi Buluşmaları'' Başladı

Trakya Gazeteciler Cemiyeti'nin geleneksel ''Cumartesi Buluşmaları'' başladı.

Dernek binasında düzenlenen toplantıda konuşan TGC Başkanı Ali Soydan, ramazan ayı dolayısıyla ara verilen buluşmaların, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri temsilcileri, iş adamları, sanayiciler ve kamuoyu gündemindeki kişilerle devam edeceğini söyledi.

Edirne'nin ve Trakya bölgesinin sorunlarına çözüm aradıklarını belirten Soydan, ''Bu haftaki buluşmada, CHP misafirimiz. Her buluşmada farklı konuları yerel ve ulusal basın mensuplarıyla birlikte ele alacağız'' dedi.

CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli de partisinin vatandaşın sesi olmaya devam ettiğini söyledi.

Türkiye'nin zor günler yaşadığını ifade eden Değirmendereli, ''Yerel seçimler yaklaşıyor. Edirne ve İzmir, Cumhuriyet ruhunu en iyi şekilde yerine getiren kentler. Bu kentler sembol kentler. Seçimlerde de CHP olarak bu kentlerdeki onurlu mücadeleyi devam ettireceğiz'' diye konuştu.

CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan da gazetecilerle buluşmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

AK Parti'nin 10 yıldır Türkiye Cumhuriyeti'ni yönettiğini söyleyen Gürkan, ''Ulusal medyanın özgür olmadığını düşünüyorum. Bu dönemde birçok milletvekili ve gazeteci ceza evinde tutuklu bulunuyor. Bu kapsamda yerel medyanın ulusala göre daha özgür yazdığını düşünüyorum. CHP olarak vatandaşın yanında sorunlarını çözmek için varız'' ifadelerini kullandı.

CHP Edirne İl Başkanı Teoman Özdöl ise gazeteciliğin ince düşünceler gerektiren bir meslek olduğunu belirterek, gazetecinin doğruları yazması gerektiğini söyledi.

Soydan, milletvekilleri Değirmendereli ve Gürkan ile Özdöl'e birer plaket takdim etti.

Muhabir: Cihan Demirci

Yayıncı: Nurhan Çorlu
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile