Tgf Heyeti Azerbaycan'a Gitti

Tgf Heyeti Azerbaycan'a Gitti

Türkiye Gazeteciler Federasyonu'ndan(TGF) 4 kişilik bir heyet, aynı zamanda TGF üyesi olan Azerbaycan Parlamento Jurnalistleri Birliği'nin davetlisi olarak Azerbaycan'a gitti

Türkiye Gazeteciler Federasyonu'ndan(TGF) 4 kişilik bir heyet, aynı zamanda TGF üyesi olan Azerbaycan Parlamento Jurnalistleri Birliği'nin davetlisi olarak Azerbaycan'a gitti. Azerbaycan'ın ilk gazetesinin yayınlanmasının 135. yıldönümü kutlamaları nedeniyle başkent Bakü'ye giden TGF heyeti, buradaki resmi devlet törenine katılmanın yanı sıra Azerbaycan Milli Meclisi'ni, milletvekillerini, bakanları, medya kuruluşlarını, sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek, temsilcileri ile görüşecek. Başkan Sertel, "Türkiye Medyası ve Karabağ" konulu konferansa da konuşmacı olarak katılacak.
Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel'in önderliğindeki heyette, TGF Genel Sekreteri Merih Ak, Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur ve Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya yer alıyor.
5 günlük Azerbaycan ziyareti kapsamında devlet, sivil toplum ve medya kuruluşu temsilcileri ile çeşitli görüşmeler gerçekleştireceklerini vurgulayan TGF Genel Başkanı Atilla Sertel; "Türk basınının kardeş ülke Azerbaycan konusundaki duyarlılığını bir kez daha ortaya koymak adına önemli bir ziyaret. Gazete ve televizyonlara gerçekleştireceğimiz ziyarette de Türk basınındaki gelişmeleri ve yaşadığımız sorunları, Türk basınının Karabağ'a bakışını paylaşma imkanı bulacağız" dedi.
Azerbaycan Parlamento Jurnalistleri Başkanı Elşad Eyvazlı ise şunları söyledi: "Türkiye Gazeteciler Federasyonu, Azerbaycan'ın en önemli problemlerinden biri olan Karabağlar sorununa çok özel bir hassasiyet gösteriyor. TGF'nin öncülüğünde Türkiye'nin çeşitli illerinde katliamların anlatıldığı çeşitli sergiler açıldı ve açılmaya devam ediyor. TGF, Azeri halkının sesini dünya kamuoyuna duyurmak için yoğun bir çaba sarfetti ve Azeri halkı da bundan büyük bir memnuniyet duydu. Azerbaycan basını için tarihi bir gün olan 22 Temmuz kutlamaları nedeniyle Türk basınını temsilen TGF'den 4 kişilik bir heyeti davet ettik. Dostlarımızı Azerbaycan'da görmek bizi çok mutlu edecek" şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile