Tgs Başkanı İpekçi Ergenekon Davasını İzledi İstanbul

-TGS BAŞKANI İPEKÇİ ERGENEKON DAVASINI İZLEDİ İSTANBUL (A.A) - 31.05.2010 - TÜRKİYE GAZETECİLER SENDİKASI (TGS) GENEL BAŞKANI ERCAN İPEKÇİ, TÜRKİYE'D

-TGS BAŞKANI İPEKÇİ ERGENEKON DAVASINI İZLEDİ

İSTANBUL (A.A) - 31.05.2010 - Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Ercan İpekçi, Türkiye'de tutuklu olarak yargılanan 46 gazeteci olduğunu belirterek, 'Öncelikle cezaevlerindeki tutuklu gazetecilerin serbest bırakılmasını, ardından da parlamentonun kanunlarda düzenlemeler yapmasını istiyoruz' dedi.

İpekçi ile birlikte Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) eski Başkanı Nail Güreli, şair Ataol Behramoğlu ve sanatçı Yıldız Kenter, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen ikinci 'Ergenekon' davasını izledi.

Öğlen arasında tutuklu olarak yargılanan Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay ve gazeteci Tuncay Özkan ile görüşen İpekçi, Güreli, Yıldız ve Behramoğlu, binanın çıkışında basın açıklaması yaptı.

TGS tarafından hazırlanan ve üzerlerinde tutuklu gazetecilerin fotoğraflarının bulunduğu 'Basın özgürlüğü ihlaline hayır', 'Gazeteciler özgürdür', 'Düşüncelerimi yazdım, cezaevindeyim' yazılı dövizler taşıyan grup adına açıklama yapan İpekçi, 24 Mayısta 'Gazetecilere Özgürlük' kampanyasını başlattıklarını söyledi.

İpekçi, tutuklulukların tahliyeye dönüşmesi amacıyla gerçekleştirdikleri kampanyanın Uluslararası Gazeteciler Federasyonu tarafından da destek gördüğünü ifade ederek, bu davadaki tutuklu yargılamanın kanayan bir yara haline geldiğini, infaza ve cezaya dönüştüğünü öne sürdü.

İpekçi, yargıya müdahale etmediklerini, ancak vicdanlara seslendiklerini dile getirerek, 'Mahkemelerin vicdanları dinleyerek insani kararlar vermesini bekliyoruz' dedi. 

Türkiye'de 1,5 ile 3 yıl arasında değişen zamanlarda tutuklu olarak yargılanan 46 gazeteci olduğunu, 15 gazetecinin de tutuksuz olarak yargılamasının devam ettiğini ifade eden İpekçi, mevcut Türk Ceza Kanunu ve Terörle Mücadele Kanunu ile koşulların iyileşmesinin mümkün olmadığını savundu.

-BALBAY VE ÖZKAN MORAL BAKIMINDAN SAĞLIKLI-

İpekçi, 'Öncelikle cezaevlerindeki tutuklu gazetecilerin serbest bırakılmasını, ardından da parlamentonun kanunlarda düzenlemeler yapmasını istiyoruz' diye konuştu.

Nail Güreli de adalet istemek için geldiklerini belirterek, 'Silivri'nin bir siyasi toplama kampına dönüştüğünü görüyoruz. Adalet bekliyoruz' dedi.

Yıldız Kenter de Balbay ve Özkan'ın görmekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek, 'Balbay ve Özkan'ı moral bakımından çok sağlıklı buldum. Bu beni mutlu etti. Bu kafamı kurcalayan bir durumdu' diye konuştu.

Ataol Behramoğlu ise buradaki tutukluluğun esaret olduğu görüşünde bulunarak, 'Türkiye'deki esaret hukukuna bir an önce son verilmesini istiyoruz. Bütün yazarları eyleme çağırıyorum. Dünya kamuoyunun aydınlatılmasını istiyorum' şeklinde konuştu.

31.05.2010 15:11:14
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile