Thd'den 'Alınan Haksız Bedelleri Geri İsteyelim' Çağrısı

Thd'den 'Alınan Haksız Bedelleri Geri İsteyelim' Çağrısı

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Tüketici Hakları Derneği (THD) Şube Başkanı Hayrettin Sabırlı, elektrikten alınan haksız bedelleri ve bu bedellerden alınan KDV’yi yargı kararları gereği geri isteyeceklerini söyledi.

Sabırlı, elektrik abonesi olan tüm Bozüyüklü vatandaşları Osmangazi Elektrik Perakende Satış A.Ş. (OEDAŞ)’a dilekçe göndermek için Bozüyük Şubesine davet etti. Hayrettin Sabırlı, yaptığı açıklamada, "Tüketici Hakları Derneği olarak Yargıtay Hukuk Genel Kurulu ile Yargıtay 3.’üncü Hukuk Dairesi’nin kararları gereğince tüketicilerden hukuk ve adalet anlayışına aykırı olarak alınan kayıp-kaçak, dağıtım, iletim, perakende satış hizmet ve sayaç okuma bedelleri ile bu bedellerden alınan yüzde 18 KDV’nin iadesi için Bozüyüklü vatandaşlarımızı Osmangazi Elektrik Perakende Satış A.Ş. (OEDAŞ)’a dilekçe göndermek için derneğimize davet ediyorum" dedi.

Elektrik bedellerinin tüm halkı yakından ilgilendiren bir konu olduğunu belirten THD Bozüyük Şube Başkanı Hayrettin Sabırlı, "Derneğimizin genel merkez yöneticileri, Enerjisa önünde basın açıklaması yaptılar ve tüketicilerin isteklerini belirten dilekçelerini Enerjisa yetkilerine ilettiler. Bilecik ve tüm ilçelerinde yaşayan ve elektrik abonelikleri bulunan vatandaşlarımız, tüketicilerimiz Osmangazi Elektrik Perakende Satış A.Ş.ye dilekçe göndermek için elektrik faturaları ile birlikte gelmeleri ve yanımızda olmalarının faydalı olacağını düşünüyorum" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile