The Bodrum Cup'ta Ilk Etap Geçildi

The Bodrum Cup'ta Ilk Etap Geçildi

Bu yil 33’üncüsü düzenlenen Amerikan Hospital The Bodrum Cup, kampana töreni ile basladi. Organizasyonda bugün ilk etap geçildi.

Dünyanin dört bir yanindaki yelken sporcularini ve meraklilarini Bodrum’da bir araya getiren uluslararasi deniz festivali The Bodrum Cup, kampana töreni ile basladi.

60’in üzerinde tekne ve bin 500 kisinin mücadele ettigi organizasyonun ilk etabi “Bodrum Denizciler Dernegi 50. Yil Etabi”, bugün geçildi.

Etap, Bodrum Kalesi önlerinde baslayip yine ayni yerde son buldu. Deniz üzerindeki yelkenliler, renkli görüntüler olusturdu. Start öncesi Bodrum Kaymakami Bilgehan Bayar ve Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras’in katilimiyla bu yil Bodrum’da yasamin yitiren denizciler, Mustafa Cengiz, Melih Geçgil, Mustafa Odabasi ve Erol Agan anisina denize çelenk birakildi. Organizasyonda bu yilin rotasi Çökertme Mahallesi ve Kissebükü koyu gibi yazin çikan yanginlardan etkilenen bölgeler olacak. Yarismacilar ve yelken meraklilari yanginda zarar gören bölgelerden olusturdugu rotasinda çesitli etkinlikler düzenleyerek yanginlardan olumsuz etkilenen isletmelere destek olacak; yanginin söndürülmesinde emegi geçen kahramanlar için etkinlikler gerçeklestirilecek.

Müjde Kizilkan, Kerem Görsev ve Teoman konserinin de gerçeklestirilecegi organizasyon, 23 Ekim’de Kissebükü - Bodrum Erol Agan Etabinin tamamlanmasindan sonra düzenlenecek ödül töreni ile sona erecek.

The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Baskani Süleyman Uysal çok güzel bir yaris olacagini ifade ederek, “Geçen sene pandemi kosullarindan dolayi ‘The year of heroes’ ismini verdigimiz saglik kahramanlari ile beraber bir anma seyri gerçeklestirmistik. Fakat filodan bir süre uzak kaldik. Bu sene çok genis katilimli bir yaris organize ediyoruz ve bu senenin temasini ‘Hep Beraber’ olarak belirledik. Bu yaz yasadigimiz yangin felaketi ile ilgili çok ciddi bir çaba sarf edildi. Dolayisiyla biz de hem ekonomik olarak katkida bulunmak hem de oradaki bölge halkina bir destek olabilmek adina bütün rotamizi yangin bölgesine çevirdik. Dolayisiyla bugün Bodrum - Bodrum etabini yaptiktan sonra yarindan itibaren Çökertme koyuna gidiyoruz. Orada çesitli etkinliklerimiz olacak, oradaki yerel halkla bir araya gelecegiz. Dolayisiyla bu sene böyle destek temali bir The Bodrum Cup yapiyoruz. 60’in üzerinde yaris teknemiz bu sene yarisa katiliyor. 35 tekne de bu güzel yarisi izletmek için filoyu takip ediyor” dedi.

The Bodrum Cup Onursal Baskani Erman Aras genç nesli yelkenle bulusturduklari için çok mutlu olduklarini ifade ederek “Biz bu ise baslarken genç nesli yelkenle bulusturmayi, özellikle charter teknelerde yelken kullaniminin tesvikini saglamak için baslamistik. Tabi burada önemli olan bütün bilgi birikimleri, yelkeni denizi, hepsini gençlerle bulusturup yeni nesli buraya çekebilmekti. Çok sükür bugün geldigimiz noktada gerçekten denize merakli, yelkeni seven o kadar çok gencimiz oldu ki artik burada onlarin çocuklari bugün denizdeler. Gençlerimizi buralara alistirdik. Bugün bundan daha büyük mutluluk olmaz. Ayni zamanda tabi ki biz hem dogayi korumak açisindan hem de denizleri korumak açisindan bilinci de olusturmaya çalisiyoruz. O yüzden dünyaya sevgi mesajlari gönderen kocaman bir aile olduk. Bin 500 kisinin deniz üzerinde sergiledigi bu güzel görüntüler de hem bölgemiz açisindan hem de tanitim Türkiyemiz açisindan da çok degerli.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile