Maximiles Black 35. The Bodrum Cup, bu yil 2 Ekim’de Cumhuriyet’in 100. yilini kutlamak üzere Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dogdugu sehir olan Selanik’ten start aldi. 100’ün üzerinde yat, 2 bine yakin yelkenci ve 10 bine yakin ziyaretçiyi agirlayan The Bodrum Cup, Selanik’ten sonra Çanakkale ve Istanbul’a ugradiktan sonra Bodrum’a dönmüstü. Bodrum etabi 16 Ekim’de kampana töreni ile basladi ve daha sonra 17-21 Ekim tarihleri arasinda tekneler kiyasiya mücadele etti. Tamamlanan yarislarin ardindan Içmeler’deki Aganlar Tersanesi’nde ödül töreni düzenlendi.
Törene Bodrum Kaymakami Mustafa Çit, Mugla Büyüksehir Belediyesi Baskan Yardimcisi Cumhur Çoban, Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras, Türkiye Is Bankasi Genel Müdür Yardimcisi Sezgin Lüle, The Bodrum Cup Komodoru David Dein ve Yelken Federasyonu Il Temsilcisi Serdar Kayhan katildi.
Ödül törenin ardindan düzenlenecek olan Candan Erçetin ve senfoni orkestrasinin düzenlenecegi konser ise Filistin ve Israil arasinda yasanan savastan dolayi iptal edildi.
Atamizin dogdugu yerden start aldi
Ödül töreninde konusan The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Baskani Süleyman Uysal, “35. kez ‘Yilin The Bodrum Cup Zamani’ni büyük bir mutluluk ve gururla, 100’ün üzerinde yatin, 2 bine yakin yelkenci ve 10 bine yakin ziyaretçinin katilimiyla tamamladik. Tam 35 yildir kesintisiz bir sekilde gerçeklesen The Bodrum Cup’i, Cumhuriyetimizin 100’üncü yilinin coskusuyla birlikte yasadik. The Bodrum Cup tarihine altin harflerle yazilacak olan bu yil, festival 2 Ekim’de Selanik’ten her seyin baslangiç noktasi olan Atamizin dogdugu yerden start aldi. Selanik’te basladigimiz yolculugumuza, Türkiye Is Bankasi Çanakkale etabiyla devam ettik ve Çanakkale Aniti’na selam vererek Istanbul’a dogru yelken açtik. Ardindan 8 Ekim’de Dolmabahçe’de Atamizi bir kez daha minnet ve saygiyla andik. Tarihi yolculugumuz Istanbul-Bodrum etabiyla devam etti ve sonunda Bodrum’a geri dönük. Bu yil yelken yarislari kapsaminda belirlenen rota, 16-21 Ekim tarihleri arasinda Bodrum limanindan baslayarak Çökertme ve Kissebükü’ne uzandi, ardindan Bodrum’da dönerek tamamlandi. The Bodrum Cup’in 35. yilini mümkün kilan tüm dostlarimiza en içten sükranlarimizi sunuyorum. Su anda 3 tane uzak rota planimiz var ve bunlardan biri Malta üzerinde çalisiyoruz yakin zamanda açiklayacagiz ” dedi.
Akdeniz’e deger katan bir festivale dönüstük
Yarislarin 35. yilini Cumhuriyetin 100. yiliyla birlikte kutlamanin kendileri için mutluluk ve gurur kaynagi oldugunu belirten The Bodrum Cup Onursal Baskani Erman Aras, “The Bodrum Cup tarihinde unutulmayacak bir yil oldu. Cumhuriyetimizin 100’üncü yilinin coskusunu yasadigimiz, Selanik’ten Istanbul’a, oradan da Bodrum’a uzanan bir festivali geride biraktik. 1989 yilindan bu yana yaptigimiz gibi binlerce deniz ve yelken tutkununu bir araya getirdik. Bu hikayenin baslangicinda ahsap yat yapimini ileri tasimak, bu degerli zanaati var etmek ve ayni zamanda yeni nesiller için bir meslek alanina dönüstürmek istiyorduk. Simdi geldigimiz noktada tüm bunlarin yani sira bölgemize, ülke ekonomimize, uçtan uca Akdeniz’e deger katan bir festivale dönüstük. 35 yildir araliksiz bu yarislari yapmamiza vesile olan, The Bodrum Cup’a sahip çikan herkese tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Denizcilik kültürünü benimsememiz lazim
Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras ise, Bodrum Cup ödül töreninde yaptigi konusmada, “Denizcilik kültürünü herkesin benimsemesi lazim. Atalarimizin bize bu güzel topraklari koruyarak, gözümüz gibi bakmamiz lazim" dedi.
Baskan Aras sözlerine söyle devam etti: “Bizler, tüm gücümüzle her türlü zorluga ragmen onu korumaya çalisiyoruz. Denizcilik eger bu topraklarda bu insanlarin zihnine girerse, herkes deniz kültürü ile yogrulursa Bodrum’u daha nice yüzyillara, daha nice çaglara tasiriz. Denizcilik kültürünü herkesin benimsemesi lazim. Bunun için yillardir çalisan Erman Aras’a çok tesekkür ederim. Tabii ki son dönemde Bodrum Cup’i bugünlere tasiyan, yüksek hedeflere götüren Süleyman Uysal ve bütün ekibine huzurlarinizda tesekkür ediyorum. Bizler sponsor olarak vesileyiz, figüraniz. Asil aktörler bu güzel kardeslerimizdir. Hepsini gözlerinden öpüyoruz” diye konustu.
Öte yandan, gecede yapilmasi planlanan Candan Erçetin konseri Israil’in Filistin’e yönelik saldirilari nedeniyle iptal edildi. Gecede genel klasmanda "Gara Poset" teknesi birinciligi elde ederken, "Jasmin 1" ikinci, "Grandi" teknesi de üçüncü oldu. Ödül töreninde ayni zamanda Selanik, Istanbul ve Bodrum arasindaki rotada tekne ve takimda derece alanlara da ödülleri takdim edildi. Tören toplu fotograf çekiminin ardindan sona erdi.
The Bodrum Cup Yarisi Sonrasi Anlamli Hareket
Mugla’nin Bodrum ilçesinde, bu yil 35.’si gerçeklestirilen Maximiles Black The Bodrum Cup yarislari ödül töreniyle sona erdi. Genel klasman kategorisinde bu yilin sampiyonu ‘Gara Poset’ olurken, ödül töreni sonrasi düzenlenecek konser Israil’in Filistin’e yönelik saldirilari nedeniyle iptal edildi.



















