'The Journey Of Being' Dijital Sanat Sergisi Konya'da Açildi

Kültür ve Turizm Bakanliginin katkisiyla Karatay Belediyesi is birligi ile KTO Karatay Üniversitesince düzenlenen "The Journey of Being: Yunus Emre, Var Olmanin Dijital Yolculugu ve Mevlana Celadeddin-i Rumi" Dijital Sanat Sergisi açildi.

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Kiliçarslan Kent Meydani'ndaki törende bilimsel, sosyal kültürel projeler düzenlediklerini dile getirdi.

Sergide Yunus Emre ile Mevlana'nin eserlerinin dijital sanatla harmanlandigini anlatan Sade, "Karatay Medresesi'ndeki dijital serginin yani sira Kiliçarslan Kent Meydani'ndaki üç çadirda da farkli etkinlikler, sergilerin oldugu bir bilim ve kültür atmosferini birlikte yasayacagiz. 6-17 Aralik'ta bu programin olmasinin da çok anlamli oldugunu düsünüyorum." diye konustu.

Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca da Yunus Emre'nin dizelerinin öz Türkçeyi hatirlattigini dile getirerek, "Bu proje Yunus emre ile Mevlana'yi dijital sanat kullanarak bize hatirlatmis, farkli bir metotla bir daha ögretmis oluyor. Tarih ve edebiyat dijital sanatla bulusmus oluyor." dedi.

Karatay Medresesi'nde açilan sergide, "Yunus Emre ve Türkçe Yili" dolayisiyla Yunus Emre'nin eserleri dijital yöntemlerle anlatiliyor.

Mevlana'nin insana bakisi ve dijitallesmenin Mevlana ögretisine katkisi gibi konularda söylesiler düzenlenecek. Sergide 748. Vuslat Yil Dönümü Uluslararasi Anma Törenlerinde Mevlana'nin gençlere anlatilmasi amaçlaniyor.

Kiliçarslan Kent Meydani'na kurulan 3 çadir ve Karatay Medresesindeki sergi 17 Aralik'a kadar ücretsiz ziyaret edilebilecek.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile