Thk İnönü'de Yeni Binasına Kavuştu

Thk İnönü'de Yeni Binasına Kavuştu

Eskişehir İnönü Belediyesi tarafından Türk Hava Kurumu’nın (THK) Havacılık ve Uzay Üniversitesi Meslek Yüksekokulu için kullanılmak üzere tahsis edilen binanın teslim töreni gerçekleşti.

İlçeye bağlı Atatürk Caddesi üzerinde tahsis edilen binanın devir teslim töreninin açılış konuşmasını yapan İlçe Belediye Başkanı İsmail Köse, THK’nin 1936 yılından bu yana İnönü’de etkin faaliyet vermediğini, fakat Genel Başkan Osman Yıldırım’ın göreve başlamasıyla THK’nin ilçede harekete geçtiğini söyledi.

Köse, ‘‘Başkan Yıldırım, çok baskı altında olmasına rağmen ‘2 yıllık okulu İnönü’ye getireceğim’ diye söz verdi. Bugün burada 25 seneliğine 2 yıllık üniversite için bu binayı tahsis ettik. Hepimizin hayali buraya 2 yıllık okulun gelmesiydi. Bundan dolayı Genel Başkanım Osman Yıldırım’a teşekkürlerimi borç biliyorum’’ dedi.

Ardından konuşma yapan THK Genel Başkanı Osman Yıldırım ise, THK olarak İnönü’ye olan borçlarını ödediklerini ve kurum olarak ilk yılda 120 mezun verdiklerini açıkladı.

Yıldırım, ‘‘Bugün burada bir şenlik ve bayram var. Biz amatör havacılıkla ilgili okulumuz buraya getirirken başka bir hayalimiz daha vardı. O da burada bir enstitü daha açmaktı. Bunu da İnönü’de yapacağız. İnönü, 1936 yılında THK için çok güzel bir başlangıç olmuş. Biz İnönü’ye bir başka bakarız. İnönü’ye başka bir sevdamız vardır. İnönü’ye bir borcumuz vardır. O yüzden burada daha etkili faaliyetler yapacağız’’ diye konuştu.

İSTİKBALİ GÖKLERDE ARAMAK İÇİN YALNIZCA YUKARIYA BAKMAK YETMEZ
İnönü’nün bir meydana ihtiyacı olduğunu ifade eden Yıldırım, ‘‘Belediye başkanımla beraber bunu daha yapacağız. Eskiden olduğu gibi bölgedeki en önemli merkezlerden olacak. İstikbali göklerde aramak için yalnızca yukarıya bakmak yetmez. O istikbali arayacak insanları yetiştirmek gerekir. Ben İnönü’de bunların yetiştiğini biliyorum. Ben bu işlerin artarak devam edeceğini biliyorum’’ şeklinde konuştu.

THK’nin bu yıl ilk mezunlarını verdiğini ve 120 öğrencinin mezun olduğunu vurgulayan Osman Yıldırım, ‘‘Arkadaşlarımız mezun oldukları gün işleri hazırdı ve buradan mezun olan öğrencilerimizin de işler hazır olacak. Çünkü THK büyümeye devam ediyor. THK önceden amatör havacılık faaliyetleri yapan bir kurumdu. Şimdi üniversitesiyle, havacılık şirketleriyle, havacılık eğitimleriyle, yüksek okullarıyla, ülkemizin her tarafına eğitimler veriyor ve bu artarak devam edecek’’ diye belirtti.

THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, ayrıca, yüksekokulun 2014 Eylül ayında eğitime başlayacağını vurguladı. Yıldırım, ‘‘Sözümüz olsun, 2014 Eylül’ünde eğitim başlayacak. Burasının bir avantajı daha var. Çevre il ve ilçelerden gelen öğrenciler için İnönü’de misafirhanemiz var. Burası çok tercih edilecek ve önümüzdeki seneye daha iyi öğrenciler gelecek. Biz Türkiye’nin havacılık konusunda dünya çapında bir kurum olmasını arzu ediyoruz’’ dedi.

DÜNYADA 1 MİLYON 200 BİN TEKNİSYENE İHTİYAÇ VAR
Bölüm tercihlerinde uçak sistemleri, meydan işletmesi, kabin memurluğuna rağbet olduğunu belirten Yıldırım, "Dünyada 2020 yılına kadar 1 milyon 200 bin teknisyene ihtiyaç var. Gelin bu 1 milyon 200 bin teknisyenin 10 binini biz yetiştirelim. Türkiye’de inanılmaz uçak, helikopter sayısında artış var. Burada da bizler rolümüzü iyi oynamamız lazım. Eğer bunu yapmazsak, bu tesisleri kurmazsak, bizim uçaklarımız ve helikopterlerimiz yurt dışına gidecek" diye konuştu.

Tören, açılış konuşmalarının ardından Belediye Başkanı İsmail Köse’nin, Genel Başkan Osman Yıldırım’a bina tapusunu vermesi ile son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile