Thy İle Türk Kızılayı Arasında İşbirliği

Türk Hava Yolları (THY) ile Türk Kızılayı arasında işbirliği protokolü imzalandı.

THY Genel Müdürü Temel Kotil ile Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali arasında THY Genel Müdürlüğü arasında imza edilen protokole göre, THY, Türk Kızılayı tarafından yürütülmekte olan afet, kan, eğitim, bağış ve tanıtım faaliyetlerine süresiz katkı sağlayacak. 

Kotil, imza töreninde yaptığı konuşmada, Türk Kızılayı ile daha önce Afrika ve Pakistan‘daki felaketler başta olmak üzere bir çok çalışma yaptıklarını belirterek, ‘‘Bölgelere ilk ulaşan Kızılayımız oldu. Bize de taşıma şerefi düşmüştür. Kızılayımız Türkiye ve dünyada önemli hizmetler veriyor‘‘ dedi.

Kotil, bugün imzalanan protokolün daha geniş kapsamlı olduğunu ve Türk Kızılayı için yapılabilecek her şeyin düşünüldüğünü söyledi.

Protokolün Türk Kızılayı mensuplarını afet durumlarında dünyanın her tarafına taşınmasını, kan naklini, THY‘nin sponsorluk desteğini ve Kızılay‘ın çeşitli kampanyalarının THY‘nin uçak içi video sistemlerinde yolculara tanıtımını içerdiğini kaydetti.

Acil durumlarda barınma ihtiyacını karşılayan Mevlana Evleri‘nin taşınımının da  THY kargo uçakları ile gerçekleştirileceğini belirten Kotil, THY‘nin kendi personeline yönelik olarak Türk Kızılayı tarafından belirlenen zamanlarda yılda en az iki defa olmak üzere kan bağışı kampanyası düzenleneceğini söyledi. 

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali de ‘‘Türk Kızılayı olarak çok önemli ve dev bir kuruluşla birlikte olmanın heyecanını yaşıyoruz‘‘ dedi.

Kan ürünlerinin zamanında belli merkezlere taşınmasının kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Küçükali, THY‘nin bu konuda görevini eksiksiz yerine getirdiğini ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından işbirliğine ilişkin protokol Kotil ile Küçükali tarafından imzalandı. 

Tören sırasında THY Genel Müdürü Temel Kotil, Küçükali‘ye Boeing 777 tipi yolcu uçağı maketi de hediye etti.

Kotil, gazetecilerin Boeing 777 tipi uçaklarda cep telefonu ile mesajlaşmanın ne zaman gerçekleştirileceğine ilişkin sorusu üzerine, ‘‘Üzerinde hala çalışılıyor. İnşallah yeni gelen uçaklarımızda olacak‘‘ dedi.

24.01.2011 16:04:51

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile