THY'nin 255. Destinasyonu Kazakistan'in Hazar Denizi Kiyisindaki Aktau Sehri Oldu

Türk Hava Yollari (THY), Kazakistan'in Hazar Denizi kiyisindaki Aktau sehrine ilk uçusunu gerçeklestirdi.

Kazakistan'in batisindaki Aktau sehri, bugün itibariyla THY'nin uçtugu 255. destinasyon olarak kayitlara geçti.

THY'nin Istanbul-Aktau-Istanbul seferini yapan uçagi, Aktau Havalimani’nda törenle karsilandi.

Törene Türkiye'nin Nur Sultan Büyükelçisi Ufuk Ekici, Mangistau Eyalet Valisi Serikbay Trumov, Türkiye’nin Aktau Baskonsolosu Muzaffer Akyildirim, THY Sube Müdürü Hasan Savas Erden'in yani sira davetliler ve basin mensuplari katildi.

Ekici, törenin ardindan AA muhabirine yaptigi açiklamada, 30 yil önce Kazakistan'in bagimsizligini kazanmasiyla Almati Uluslararasi Havalimani'na gelen ilk yabanci hava yolu sirketinin THY oldugunu hatirlatti.

Büyükelçi Ekici, "THY, söz konusu tarihten bu yana Almati ve Nur Sultan'a düzenli seferler gerçeklestiriyor. Geçtigimiz mayista da Türkistan'a ilk uçusunu yapti. Bugün Aktau'a ilk seferini düzenleyerek Kazakistan'daki uçus agini 4'e çikardi." dedi.

Hazar Denizi kiyisindaki Aktau sehrinin Kazakistan'in Türkiye'ye en yakin noktasi oldugunu ifade eden Ekici, sunlari kaydetti:

"Aktau, bir liman kenti. Ticaretin, tasimaciligin geçtigi ve son zamanlarda turizmin de gelistigi bir yer. Sirketlerimizin de yatirimlari oldugu önemli merkezlerden biri. Ayrica Kazakistan hükümeti, burada turizmi gelistirmek istiyor. Bu açidan da Aktau ve Istanbul arasinda hava baglantisinin kurulmasi önemliydi. Istanbul üzerinden de Aktau tüm dünyaya açilmis oluyor. Iki ülke arasinda gelis, gidis artacak. Halklarimizin beseri iliskilerinin gelismesine önemli katki sunacak."

THY'nin Istanbul-Aktau-Istanbul seferi haftada 2 kez sali ve cuma gerçeklestirilecek.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile