THY OPET Havcılık Yakıtı AŞ uçaklara yakıt ikmaline başladı

Türk Hava Yolları A.O. (THY ) ve OPET'in yüzde 50 ortaklıkla kurduğu havacılık yakıtı şirketi hizmete başladı. Kurulan ortaklık kapsamında THY uçaklar

  Türk Hava Yolları A . O . ( THY ) ve OPET ' in yüzde 50 ortaklıkla kurduğu havacılık yakıtı şirketi hizmete başladı . Kurulan ortaklık kapsamında THY uçakları , bugünden itibaren Petrol ofisinin yanı sıra THY OPET Havacılık Yakıtları AŞ ' den jet yakıtı alacak . Atatürk Havalimanı ' nda düzenlenen törende yakıt tankerinden THY uçağına ilk ikmal yapıldı . Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ' un da katıldığı törende konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu , THY OPET olarak Atatürk Havalimanı ve diğer havalimanlarında hizmet vermeye başladık önümüzdeki günlerde diğer havayolu şirketlerine de yakıt hizmeti vereceğiz . " dedi .

Havacılık yakıtı hizmeti veren THY OPET şirketi , Atatürk Havalimanı ' nda uçaklara jet yakıtı ikmaline başladı . OPET firması ile THY ' nin yüzde 50 ortaklıkla kurduğu şirketin açılışı için düzenlenen törene THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu , Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç , Opet Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk THY Genel Müdürü Temel Kotil ve THY Opet Havcılık Yakıtları A . Ş Genel Müdürü Aydın Güneş Katıldı .

Eylül 2009 ' da kurulan ortak şirketin hava araçlarının ihtiyacı olan yakıtın depolanması ve uçaklara ikmali alanında hizmet veriyor . THY başta olmak üzere diğer hava yolları şirketlerinin ihtiyacını karşılamayı hedefleyen şirket 75 milyon dolarlık yatırım bütçesiyle faaliyete geçti . Bugünden itibaren Atatürk Havalimanı ' nda uçaklara jet yakıtı vermeye başlayan şirket , Türkiye ' deki diğer havalimanlarında da kısa sürede hizmet vermeye başlayacak .

THY OPET ' in hizmete girmesi nedeniyle düzenlenen törende konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu , daha önce Atatürk Havalimanı ' nda sadece Petrol Ofisi ' nin hizmet verdiğini belirterek bundan sonra bu alanda THY OPET ile birlikte iki tedarikçinin olacağın ve bununda olumlu bir gelişme olduğunu söyledi . Şirketin yüzde 50 ortaklıkla kurulduğunu dile getiren Topçu " Atatürk Hava Limanı ' nda önümüzdeki günlerde boru hattından alınan petrolde kapasite olarak daralma meydana geleceğini göz önünde bulundurarak THY OPET şirketi Florya ' dan havaalanın içine kadar 16 inç borularala 12 birn 100 metre hat döşeyerek ikmalini yapacak . " dedi .

Jet yakıtı alanında ikinci bir tedarikçi şirketin kurulmuş olmasının olumlu bir gelişme olduğunu vurgulayan Topçu , " Atatürk Havalimanı ' nda THY OPET şirketi , hem THY ' ye hem de diğer şirketlere hizmet vermeye başlamıştır . Önümüzdeki günlerde tüm ülke çapında bu hizmeti vereceğiz . Şu anda hem Petrol ofisinden hem de THY OPET ' ten ihtiyacımızı karşılamaktayız . AHL en büyük tedarikçi olarak Petrol Ofisi yer almaktaydı . Artık ikinci bir tedarikçi olarak THP OPET yer almakta . Hem rekabet açısından hem kapasite açısından AHL içinde olumlu bir gelişme olduğunu düşünüyorum . " dedi . Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ' ta havcılık alanında köklü bir geçmişe sahip THY ile OPET ' in kurmuş olduğu ortaklıktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi .

Yapılan konuşmaların ardından apronda THY uçağına ilk ikmal yapıldı . Kurdelanın kesilmesi ile birlikte THY uçağına hortum bağlayan yakıt tankeri ilk ikmali gerçekleştirdi .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile