Karaca, TİAK'ın Yönetim Kurulu Başkanı oldu

TİAK ilk yönetim kurulu toplantısını yaptı. Yönetim Kurulu Başkanlığına ise Televizyon Yayıncıları Derneği Başkanı "Hidayet Karaca" seçildi.

TİAK Yönetim Kurulu Başkanı Hidayet Karaca:

" Öncelikle bu şirketin amacı reklam regülasyon ve reyting ölçüm sisteminin sağlıklı ve çağdaş, hiçkimsenin kafasında hiçbir şüphe kalmayacak şekilde piyasaya, reklamcıya, reklamverene güvendirecek bir yapı oluşturmaktır "

Türkiye'nin önde gelen televizyon kuruluşları, Reklamverenler Derneği ve Reklamcılar Derneği'nin ortak girişimle kurduğu Televizyon Araştırmaları Kurumu (TİAK) ilk yönetim kurulu toplantısını yaptı. Toplantıda şirketin organizasyon şeması, eylem planı ve yol haritası belirlendi. TİAK Yönetim Kurulu Başkanlığına ise Televizyon Yayıncıları Derneği BaşkanıHidayet Karacaseçildi.

TİAK İLK YÖNETİM KURULU TOPLANTISINI YAPTI

Yönetim Kurulu Toplantısı öncesi bir konuşma yapan Reklamverenler Derneği Başkanı Ahmet Pura, "TİAK bugün resmi olarak kurulmuştur. 3 Ocak günü ticaret sicilinde tescil edilmiştir. Bundan sonra sisli ve bulutlu bir hava olmadan televizyon yayınlarının yüzde 100 ölçümlenebilir olduğunu kanıtlamak adına bu beraberliğimizi kutlamak istiyoruz" dedi.

Televizyon Yayıncıları Derneği Başkanı Hidayet Karaca ise, "Hukuksal zemine oturan şirket sektöre yeni bir girişim sunmaktadır" diye konuştu. Reklamcılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yiğit Şardan da TİAK'ın önemine değindi. Şardan, "Televizyon izleme araştırmalarının artık bir tüzel kişilik bünyesinde yapılıyor olması, ölçümlenmesi gereken diğer mecralar için de bir örnek teşkil edecektir diye düşünüyorum. Sektörün üç sacayağının bir ortak olabilme olgunluğunu göstermesini de son derece sevindirici buluyorum. Çok kolay bir süreç olmadığını da kabul etmek lazım ama 19 ortaklı bir şirketin biraraya gelmesi zordur. Bundan sonra işlerin daha süratli gideceğini umut ediyorum" diye konuştu.

Şardan, reyting ölçümü ihalesiyle ilgili olarak ise "Önümüzdeki dönemde yapılmış henüz faaliyete geçmemiş bir ihalemiz var. Bu ihaleyle ilgili kararları verip, TİAK'ın televizyon ölçümlerini bir an önce üstüne alıp, geçmişe oranla daha profesyonelce yapılan ve denetlenen bir televizyon izleme araştırması olmasını umut ediyorum " dedi.

" AMAÇ, REKLAM REGÜLASYON VE VE REYTİGN ÖLÇÜMÜNÜN DAHA SAĞLIKLI YAPILMASI "

Yönetim Kurulu toplantısında Televizyon Yayıncıları Derneği Başkanı Hidayet Karaca, TİAK Yönetim Kurulu Başkanı seçilirken, TİAK Başkanvekilliklerine Reklamcılar Derneğinden Demet İkiler ile Reklamverenler Derneğinden ise Hakan Gören getirildi.

İlk yönetim kurulu toplantısı sonrası konuşan Hidayet Karaca TİAK'ın amacına değindi. Karaca, " Öncelikle bu şirketin amacı reklam regülasyon ve reyting ölçüm sisteminin sağlıklı ve çağdaş, hiçkimsenin kafasında hiçbir şüphe kalmayacak şekilde piyasaya, reklamcıya, reklamverene güvendirecek bir yapı oluşturmaktır " dedi. Reyting ölçümü ihalesiyle ilgili olarak da konuşan Karaca, " Daha önce yapılan ihaleyle alakalı yönetim kurulu kendi içinden genel müdürünü komitelerini yaptıktan sonra, gündem maddalerinden bir tanesi olacaktır. Şu anda bununla ilgili birşey söylemek çok erkendir; ama en yakın zamanda da bu konu netliğe kavuşacaktır" dedi. Karaca, reyting tartışmasına da değinerek, " Ümit ediyoruz ki bu yapı sadece reyting noktasında değil yayıncıları, reklamvereni ve reklamcılığı ilgilendiren her konudaki sorunları ortadan kaldıracaktır " diye konuştu.

Karaca ölçümü yapılmayan haber kanalları da dahil olmak üzere çeşitli kanallara yaptırımlar uygulanıp uygulanmayacağı sorusuna ise, "Ölçülmeyen kanalların reklamıyla alakalı, buna TİAK ile beraber sektör kendisi karar verecektir " yanıtını verdi.

Reyting ölçümlerinin yapılmasıyla ilgili bir soruyu yanıtlayan Hakan Gören, reyting ölçüm cihazları konusunda sayının artırılması gerekiyorsa bunun artırılacağını kaydederek, " Bunu tamamen uzmanlara bırakacağız ve uzmanların görüşüne göre harekete edeceğiz " diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile