Ticaret Bakanligi'ndan Restoran Ve Kafelerde Fiyat Listesi Denetimi

Ticaret Bakanligi'ndan Restoran Ve Kafelerde Fiyat Listesi Denetimi

Ticaret Bakanligi ekipleri Ankara, Istanbul ve Izmir’deki yiyecek ve içecek hizmeti sunulan isletmelere yönelik tarife ve fiyat listelerinin görünür sekilde isletmenin önüne ve masalarin üzerine konulmasi uygulamasina iliskin denetim yapti.

Resmi Gazete’de yayimlanarak 1 Ocak tarihinde yürürlüge giren ‘Fiyat Etiketi Yönetmeliginde Degisiklik Yapilmasina Dair Yönetmelik’ çerçevesinde, tarife ve fiyat listelerine iliskin belgelerin lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan is yerlerinde giris kapisinin önüne ve hizmet sunulan masalarin üstüne, tüketiciler tarafindan kolaylikla görülebilir ve okunabilir sekilde konulmasi sarti getirilmisti. Bu kapsamda, Ankara Ticaret Il Müdürlügü ekipleri Ankara’nin Çankaya ilçesi Çukurambar semtindeki isletmede denetim yapti. Ekipler, isletmenin giris kapisinin önünde ve hizmet sunulan masalarin üstünde yer almasi gereken tarife ve fiyat listesini inceledi. Ayrica, Ankara Ticaret Il Müdür Vekili Elif Tan’in gözetiminde yapilan denetimde, menüde tüketiciye servis ücreti bilgisinin açik bir sekilde verilip verilmedigi kontrol edildi.

Denetimin ardindan basin mensuplarina açiklamalarda Tan, “Restoranlarin giris kapisi önünde ve hizmet sunulan masalarin üzerinde bulunmasi gereken fiyat ve tarife listesiyle ilgili bir denetim gerçeklestirdik. Ayrica lokanta ve restoranda servis ücreti aliniyorsa bu ücretin fiyat ve tarife listesinde veya menüde gösterilip gösterilmedigini kontrol ettik” degerlendirmesinde bulundu.

Denetim yapilan isletmede yönetmelige uygun durumla karsilasilmadigini belirten Tan, denetimlerin devam edecegini kaydetti.

Fiyat etiketlerinde tüketiciye eksik bilgi veren isletmelere ise idari para cezasi uygulanacagini dile getirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile