Ticaret Bakanliginda Devir Teslim

Ticaret Bakanliginda Devir Teslim

Ticaret Bakanligina atanan Ömer Bolat, düzenlenen devir teslim töreni ile görevi Mehmet Mus’tan devraldi. Bakan Bolat, “Halkimizin satin alma gücünün korunmasi konusunda enflasyon oraninda son 6-7 aydir yasanan geriye gidisi, hep birlikte hükumetimiz olarak daha da hizlandirip fiyat istikrarini saglamak önceligimizdir” dedi.

Resmi Gazete’de yayimlanan Cumhurbaskanligi Atama Karari ile Mehmet Mus yerine Ticaret Bakanligina Ömer Bolat atandi. Bolat, bakanligin Sögütözü yerleskesinde düzenlenen devir teslim töreni ile Ticaret Bakani olarak görevine basladi.

Törende konusan Mehmet Mus, yaklasik iki yildir sürdürdügü Ticaret Bakanligi görevini parlamentoda siyasi görev olarak devam ettirecegini belirterek, “Dün yayinlanan Resmi Gazete ile beraber resmi olarak bakanimiza görevi devrediyoruz. Burasi güzel bir bakanlik. Önemli bir islevi var ticari hayatin düzenlenmesinde. Iki yil dönemini yapisal degisiklikler yaptim. Içeride bakanimiza bakanlikla alakali yaptigimiz çalismalardan bahsettim. Sag olsun hem MKYK’de hem de ekonomi islerinde daha önce de Ömer bey ile çalistik. Ben kendisinin bakan olarak atanmasindan çok memnuniyet duydum. Içim çok rahat. Bu bir bayrak yarisidir. Biz Ruhsar Hanim’dan alarak belirli bir seviyeye getirdik, insallah bakanimiz da bizden alip daha iyi bir seviyeye getirecektir” dedi.

Bakan Ömer Bolat ise, AK Parti hükümetlerinin hepsinin bugüne kadar basarili hizmetlerde bulundugunu ifade ederek, “Zaten 21 yilda dünyada esi benzeri görülmemis bir biçimde üst üste 17 seçim zaferi kazanilmasinin ve aziz milletimizin bu seçim zaferlerini AK Parti’ye ve Cumhur Ittifaki’na vermesi de bu gerçegi ortaya koymaktadir” diye konustu.



"Artik Türkiye Yüzyili basladi”

Türkiye’nin ihracatinin 36 milyar dolardan 20 yilda 255 milyar dolara yükselmesinde herkesin katkisinin çok oldugunu belirten Bolat, “Ticaret Bakanligimizin tüm yöneticileri ve çalisanlarinin fikirleri ve katkilarindan istifade edecegim. Seçim bitti. Zorlu bir seçim süreci geride kaldi. Seçim gerginligi de geride kaldi. Artik Türkiye Yüzyili basladi.

Bundan sonra her sey Türkiye’miz için. Bakanligimizin ve ekonomimizin paydaslari olan kiymetli is dünyamizin temsilcileri, TOBB, DEIK, TIM, TESK, esnaf odalarimiz, gönüllü kuruluslarimiz, MÜSIAD, TÜSIAD, ASKON, TÜMSIAD, IGIAD ve diger bütün kuruluslarimizla insallah birlikte çalisacagiz” ifadelerini kullandi.

“Asiri fiyat artislarini tamamen kaldirmaya odaklanacagiz”

41 yillik is hayatinda ekonominin birçok alaninda ve reel sektörde görevler üstlendigi bilgisini veren Bolat, “Is dünyamizi, sanayi ve ticaret kuruluslarimizi, organize sanayi bölgelerimizi hamdolsun iyi taniyorum. Var olan sorunlari hep birlikte çözecegiz. Türkiye Yüzyili’nda güçlü bir ekonomi ile halkimizin refahi ve mutlulugu için çok çalisacagiz. Temel hedefimiz üretimi ve ticareti artirmak. Ticaret artarsa refah artar. Mal ve hizmetler ihracatimizi sürekli büyüterek cari açigimizi iyilestirmek ve döviz rezervlerimizi artirmak istiyoruz. Bu noktada hizmetler ihracatimizin da mal ihracatimiz kadar çok önemli oldugunu altini çizmek istiyorum. Dünyayi 2 buçuk yil kadar kasip kavuran Covid-19 salginindan dolayi ticaret piyasasinda olusan bazi olumsuz etkileri, tortulari, asiri fiyat artislarini tamamen kaldirmaya odaklanacagiz. Halkimizin satin alma gücünün korunmasi konusunda enflasyon oraninda son 6-7 aydir yasanan geriye gidisi, hep birlikte hükumetimiz olarak daha da hizlandirip fiyat istikrarini saglamak önceligimizdir” degerlendirmesini yapti.

Tören, Bolat ve Mus’un birbirine çiçek takdim etmesinin ardindan son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile