Ticari Taksinin Çarptigi Sokak Köpeginin Imdadina Hayvan Severler Kostu

Ticari Taksinin Çarptigi Sokak Köpeginin Imdadina Hayvan Severler Kostu

Zonguldak’ta ticari taksinin çarparak uyluk kemiginin çikmasina sebep oldugu sokak köpeginin imdadina hayir severler yetisti. Köpegin aci çekerek aracin altindan çiktigini anlatan hayvan sever Zerrin Çeliktas, sürücünün köpege yardim etmek yerine müsterisini almaya gittigini anlatti.

Geçen Cuma günü Incivez Mahallesi Bahar Sokak’ta plakasi ve ismi ögrenilemeyen ticari taksi sürücüsü sokak köpegine çarpti. Köpegin aci çekerek aracin altindan çikmaya çalistigini gören hayir sever Zerrin Çeliktas, köpegin yanina gitti.

Taksi sürücüsünden yardim isteyen Çeliktas, sürücünün aracinin tamponunu düzeltip müsterisini almaya gittigini anlatti. Yakinlari vasitasiyla ekipleri olay yerine çagiran Zerrin Çeliktas, yarali köpegi Zonguldak Veteriner Klinigi’ne getirdi.

Röntgen filminde uyluk kemigi yerinden çiktigi tespit edilen ve ismi “Sans” konulan köpek ameliyatin ardindan ayaga kalkip yürümeye basladi.

Fizik tedavi sürecinin ardindan sagligina kavusmasi hedeflenen köpegi her gün ziyarete gelen Çeliktas, taksi sürücüsü hakkinda polise giderek sikayetçi oldugunu söyledi.



“Köpegi birakip müsterisini almaya gitti”

Taksi sürücüsünün köpege çarptiktan sonra bagirarak tamponunu düzeltmeye çalistigini ardindan da müsterisini almaya gittigini söyleyen Çeliktas söyle dedi:

“Köpek tamponun altina giriyor. Taksi soförü o anda durdu. Köpek aci çekerek oradan çikti. Taksi soförüne ‘Yardim edelim’ dememe ragmen bagirarak tamponu düzeltip ‘onun hiçbir seyi yok olan benim arabama oldu’ dedi.

O andan itibaren zaten ben hemen telefonlara sarildim. Tanidiklari aradim. Köpege nasil yardim edebiliriz diye düsünmeye basladim. O kisi etrafta bagirip çagirarak hatta yukarida hakaretler, küfür ederek kendi yapmis oldugu hatayi böyle kapatmaya çalisti. Yanimizdan çekip gitti. Müsterisini almaya gitti. Ondan sonra hiçbir sekilde ne arayip ne sordu. Biz orada bir saat boyunca ekip gelmesini sagladik. Köpegi orada birakmadik. Yardim etmeye çalistik. Veteriner hekime getirdik. Burada da tedavi ettirdik. Hiçbir sekilde o sahis bizi arayip sormadi” dedi.

Taksi sürücüsünden sikayetçi olduklarini anlatan Çeliktas, “Köpege çarpip birakip gitti. Emniyete gidip sikayetçi olduk” seklinde konustu.



“Bu insanin yaptigi cezasiz kalmamali”

Sürücünün “Köpek bana çarpti” diye kendini savundugunu söyleyen Zerrin Çeliktas, “Hepimizin basina gelebilir bu durum. Bizlerin de basina gelebilir. Orada duyarsiz kalip da vicdansizlik yapip da o yavrucagi orada birakmamaliydi. Aci çekiyordu. Bir an önce acisini dindirip, yardim etme çabasina girdim. Arkadaslarimi, belediyeyi aradim. Çevremdeki insanlar kosturdu. Arkadasim Esra her sekilde yanimda oldu. Üç gündür biz uyku uyumuyoruz. Durmuyoruz. Buraya ziyarete geliyoruz. Bu insanin yaptigi yanina kalmamali, cezasiz kalmamali. Yanina kalmamali, herkese örnek olmamali.”

Sokakta hayvanlarin oldugunun unutulmamasi gerektigini söyleyen Çeliktas, “Anlatirken bile o ani yasayarak anlatiyorum. Ben de köpek bakiyorum. Bakmasam bile o da bir canli. Onun da bir cani var. Görmemezlikten gelmeyelim. Haklarini sonuna kadar savunalim” ifadelerine yer verdi.

Arkadasi Zerrin Çeliktas’in kendisine haber vermesi üzerine olayi ögrendigini söyleyen Esra Üstünkol da “Üç dört gündür ne yiyoruz ne içiyoruz ne de uyuyoruz. Insanlarin duyarli olmasini istiyoruz. Sokak hayvanlari onlar benim gözümde bir bebek. Duygularini tarif edemiyorlar. O taksi soförünün çekip gitmesi, o köpegi orada birakmasi. Böyle bir olay yasansa bile alip tedaviye götürsünler” seklinde konustu.



“Güçlü bir darbe ile kemik yerinden çikmis”

Köpegin güçlü bir darbe ile uyluk kemiginin yerinden çiktigini söyleyen veteriner hekim Ömer Faruk Alkan, “Bu kemigin çikabilmesi için güçlü bir darbe almasi gerekiyordu. O darbeyi almis ve eklemden tamamen kemik çikarilmis. Operasyona girdik ve su an genel durumu çok iyi. Ayaga kalkmaya ve yürümeye basladi.

Yaklasik 15 günlük fizik tedavi ve bakim sonrasinda artik sokaga çikabilecek duruma gelecek” seklinde tedavi sürecini anlatti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile