TIKA Baskani Kayalar, Tiflis'teki Rehabilitasyon Merkezinin Yenilenen Tedavi Bölümünü Açti

TIKA Baskani Kayalar, Tiflis'teki Rehabilitasyon Merkezinin Yenilenen Tedavi Bölümünü Açti

Türk Isbirligi ve Koordinasyon Ajansi (TIKA) Baskani Serkan Kayalar, Gürcistan’da TIKA tarafindan tadilati yapilan Tiflis Milli Rehabilitasyon-Adaptasyon Merkezi Çok Yönlü Tedavi Bölümü’nün açilisini gerçeklestirdi.

TIKA Baskani Serkan Kayalar, beraberindeki heyetle Gürcistan’da hayata geçirilen projelerin açilisi için baskent Tiflis’e geldi. Kayalar, Gürcistan Savunma Bakani Yardimcisi Lela Çikovani ile birlikte TIKA tarafindan yenilenen ve donanim destegi saglanan Tiflis Milli Rehabilitasyon-Adaptasyon Merkezi Çok Yönlü Tedavi Bölümü’nün açilisini gerçeklestirdi. Kayalar, merkezde yapilan çalismalarla ilgili bilgi aldi.

Gürcistan Milli Rehabilitasyon Merkezi Baskani Tea Eristavi, Türkiye’nin destegiyle baskanlik ettigi kurumun modern standartlara uygun oldugunu belirterek, yapilan destekten dolayi tesekkür etti. Eristavi, Kayalar’a, Türkiye’nin Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan’a, TIKA Gürcistan Koordinatörü Necla Demirdag’a ve Savunma Bakani Yardimcisi Lela Çikovaniye’ye çesitli hediyeler verdi.

"Dost Gürcistan’da TIKA olarak projelerimizi arttirarak devam etmek gayreti içindeyiz"

TIKA Baskani Kayalar, “Burada TIKA olarak Milli Rehabilitasyon ve Adaptasyon Merkezi’nde çok yönlü tedavi merkezini açmaktan mutluluk duyuyoruz. Biz TIKA olarak bu merkezle 2013 yilindan beri çok çesitli projeler hayata geçirdik. Bugün burada çok yönlü tedavi merkezinin tadilat, tefrisat ve yaptigimiz malzeme desteginin açilis projesini gerçeklestirdik Gürcistan Savunma Bakani Yardimcisi, Sayin Büyükelçimiz ve merkez müdürüyle. Bundan dolayi çok mutluyuz" dedi.

"Bu proje hayata dokunan bir proje, gerek askerler, gerek siviller, insanlarin hayatina dokunan ve onlari degistiren bir proje" ifadesini kullanan Kayalar, "Böyle bir projenin içinde olmaktan ayrica mutluluk duyuyoruz. Insallah bundan sonra da dost Gürcistan’da TIKA olarak projelerimizi arttirarak devam etmek gayreti içinde oldugumu ifade etmek istiyorum" seklinde konustu.

Kayalar, "Bu tür saglik projelerinin yani sira bu merkezdeki devam edecek projelerde de is birliginde bulunacagimizi ifade etmek istiyorum” dedi.

Gürcistan genelinde 15 bin engelli için ortez-protez malzemeleri temin eden merkezin tüm protez üretim makineleri de TIKA tarafindan temin edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile