Tilki 'Mamisko' Ile Bingöllü Çiftçinin Dostlugu Görenleri Gülümsetiyor

Tevfik Savin: 'Ben ona alistim o da bana alisti. Çok akilli bir tilki, onunla bir anlasma yaptim. 'Tavuklarima karisma' dedim, 'Tamam söz.' dedi. Ama evvelsi gün geldim 2 tavugumu yemis'

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde çiftçi Tevfik Savin ile yiyecek aramaya gelen tilki arasinda kurulan dostluk görenlerin ilgisini çekiyor.

Ilçeye bagli Merkez Mahallesi Sorik mevkisinde yasayan 65 yasindaki Tevfik Savin, 2,5 ay önce bahçesine gelen tilkiye yiyecek vermeye basladi.

Bahçesindeki tavuklari yakalayip götürmesine ragmen tilkiyi beslemeye baslayan Tevfik Savin ile hayvan arasinda zamanla bir bag olustu.

Savin, AA muhabirine, "Mamisko" ismini verdigi tilkisini bahçesinde zaman zaman eliyle besledigini anlatarak, "Yiyecek vermedigim zaman bana kiziyor. Ben ona alistim o da bana. Çok akilli bir tilki, onunla bir anlasma yaptim. "Tavuklarima karisma." dedim, "Tamam söz." dedi. Ama evvelsi gün geldim 2 tavugumu yemis. Ceketimi, pantolonumu çekiyor. Baligin kellesini alip arkadaslarina götürüyor herhalde." dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile