TIM Baskani Gülle'den Sektör Kurulu Seçimlerine Iliskin Açiklama

TIM Baskani Gülle'den Sektör Kurulu Seçimlerine Iliskin Açiklama

TIM Baskani Ismail Gülle, 18 Mayis tarihinde gerçeklesen Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu toplantisinda yasanan seçime iliskin kamuoyuna açiklamalarda bulundu.



Türkiye Ihracatçilar Meclisi (TIM) Baskani Ismail Gülle, 18 Mayis tarihinde gerçeklesen Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu toplantisinin ardindan seçimler hakkinda olusturulmaya çalisilan kafa karisikliginin giderilmesi için seçimlerde yasananlarla ilgili olarak basina açiklamalarda bulundu.

Basin toplantisinda konusan TIM Baskani Ismail Gülle, 18 Mayis tarihinde Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu toplantisini gerçeklestirdiklerini belirterek, “Bu toplantida Sektör Kurulu Baskani ve 2 Baskan Yardimcisi seçimi için oylama yapildi. Bugün burada bir araya gelmemizin sebebi bu seçim ve akabinde neden oldugu suni tartismalardir. Ben her zaman halkimizin yüzünü güldüren açiklamalar yapan bir baskan olarak karsiniza çiktim. Ama bugün bu suni tartismalarin kamuoyunu daha fazla mesgul etmemesi için maalesef bu toplantiyi organize etmek zorunda kaldim” dedi.



“TIM Baskani olmam nedeniyle Sektör Kurulu Baskanligi’na aday degildim”

Sektör Kurulu’nun 14 temsilciden olustugunu kaydeden TIM Baskani Ismail Gülle, “Ilk oylama Sektör Kurulu Baskanligi için yapildi. TIM Baskani olmam nedeniyle ben sektör kurulu baskanligina aday olmadim. Bu turda oy çoklugu ile GAIB Koordinatör Baskanimiz Fikret Kileci Baskan seçildi. Ikinci tur oylama benim de aday oldugum 2 Baskan Yardimciligi için yapildi. Tartismalara sebep olan da bu seçimdir. Dünyanin neresinde olursaniz olun matematik ve rakamlar kesinligin en dogru ifadesidir. 14 kisinin oy kullandigi ve 3 adayin oldugu ve sadece ikisinin seçilecegi bir denklemde 5 oy her durumda Baskan Yardimciligi için yeterlidir. Fakat matematigi, hakki-hukuku ve demokratik kültürü by-pass etmek isteyenleri bu seçimde de üzülerek gördük” diye konustu.



“Seçimlerin nasil yapildigi ve oy verme sekli süreci ile ilgili tutanaklar ortadadir”

Yakin dönemde Tekstil ve Hammaddeleri Sektörü’nün temsilcileri ile bölgesel toplantilarda bir araya gelerek, istisarelerde bulunduklarini ifade eden TIM Baskani Ismail Gülle, “Bu görüsmelerin neticesinde gördügümüz destek ve teveccüh ile Tekstil ve Hammadde Sektör Kurulu Baskan Yardimciligina aday gösterildim. Bugün geldigimiz nokta bizim için son derece sasirticidir. Bizi mutlu eden hizmetlerimiz, hedeflerimiz ve ihracatimizdaki gurur tablosunu konusmaktir. Bunun disindaki tartismalar üzücüdür. Seçimlerin nasil yapildigi ve oy verme sekli süreci ile ilgili tutanaklar ortadadir. Türkiye Ihracatçilar Meclisi ile Ihracatçi Birliklerinin Kurulus ve Görevleri Hakkindaki Yönetmeligin 23., 27. ve 45. maddeleri bunu net bir sekilde ifade eder. Bu dayanakla bu sektör kurulunda Baskan Yardimcisi olarak seçildim. Ben bunlari degil ihracatimizi ve ihracat vizyonumuzu konusmak isterdim” dedi.



“4 yilda neler yaptigimizi tek tek anlatmak istesek toplanti çok uzar”

Dört yildir ülke ekonomisini ve ihracatini dert edinip gece gündüz, pandemi dinlemeden sahada çalistiklarinin altini çizen TIM Baskani Ismail Gülle, “Gayretlerimizin karsiligini da Allah’a çok sükür tüm ülkece görüyoruz. Neler yaptigimizi burada tek tek anlatmak istesek toplanti çok uzar” ifadelerini kullandi.

Ihracat ailesi olarak dört yilda imza attiklari icraatlari siralayan TIM Baskani Ismail Gülle, konusmasina söyle devam etti: “Basta Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan ve Ticaret Bakanimiz Mehmet Mus olmak üzere ihracatçilarimizin bize verdikleri destek ve cesaretle son 4 yilda ihracatçi firma sayisi 65 binden 103 bine yükseldi. Ihracatçilarimizin 217 sorunu çözüme kavustu. Yönetimi devraldigimiz 2018 yilindan bir yil önce 164,5 milyar dolar olan ihracatimiz 2021 yilinda Cumhuriyet tarihi rekoru kirarak 225 milyar dolari asti. 2021 yilinda bayragimizi 230 ülke ve bölgede dalgalandirmayi basarirken, 123 ülkede Cumhuriyet tarihinin en yüksek yillik ihracatina imza attik. Bugünün verilerinden hareketle 2022 hedefimiz olan 250 milyar dolari da asacagimiz bugünden netlesti. 4 yil önce ulasilamaz olarak teslim aldigimiz meclisimizi adeta bir istisare mekanizmasina dönüstürdük. Bu basari bu birlikteligin sonucudur.”

“61 ihracatçi birligimizin seçimlerinde taraf gözetmeksizin her adayimiza esit mesafeyle yaklastik”

“61 ihracatçi birligimizin seçimleri, mevzuat hükümleriyle; Kardesçe, birliktelik ruhuyla ve sektör ihracatçilarimizi nasil bir adim öteye tasiyabiliriz düsüncesiyle ve ortak vizyonuyla gerçeklesti” ifadelerini kullanan TIM Baskani Ismail Gülle, “61 ihracatçi birligimizin seçimlerinde taraf gözetmeksizin her adayimiza esit mesafeyle yaklastik. Çünkü ülkümüz, arzumuz, mefkuremiz ortak. Tek arzumuz ihracatla kalkinan Türkiye ekonomisine hizmet etmek ve bu milletin hizmetkari olmaktir” dedi.



“Türkiye ekonomisi için çalismaya hiz kesmeden devam edecegiz”

Tartismalara neden olan seçimin yasandigi Tekstil ve Hammaddeleri Sektöründeki ihracat rakamlarinin kendileri için bir gurur vesilesi oldugunu vurgulayan TIM Baskani Ismail Gülle, “Türk Tekstil ve Hammaddeleri Sektörü küresel ihracatta 6.’liktan 5.’lige yükseldi. Dünya ihracatindan aldigi payi yüzde 2,8’den yüzde 3,6’ya çikardi. Tekstil ve Hammaddeleri sektörümüzün gelecek vizyonu ise Türkiye’yi dünyanin en büyük ilk 3 tekstil ihracatçi ülkesinden birisi yapmaktir. Biz ülkemiz için gece gündüz demeden bu kadar çalisirken bazi arkadaslarimiz da maalesef farkli amaçlarla çalismis. Biz göreve geldigimiz 2018 yilinda “Güçlü Ekonomi, Güçlü Ihracat, Güçlü Türkiye vizyonuyla yola çikmistik. Bugün de Allaha çok sükür ayni vizyonla Türkiye ekonomisi için çalismaya hiz kesmeden devam edecegiz” açiklamalarinda bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile