TİME'den Erdoğan'a fotoğraf cevabı

TİME'den Erdoğan'a fotoğraf cevabı

Başbakan Erdoğan'ı kapak yapan Time dergisi, takdir değil eleştiri alınca açıklama yapma gereği duydu. ABD'li dergi, eleştirmedi ama ilginç bir yorum getirdi.

Amerika'nın ünlü dergisi Time, Başbakan Erdoğan'ı kapak yapmış, Başbakan Erdoğan da bunu esprili bir eleştiri ile karşılamıştı. Time'den bugün bir açıklama geldi.

Başbakan Erdoğan Time'ın bu tercihi ile dergiye kapak olan 5. Türk lider oldu.

Başbakan Erdoğan, dün Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda Ekonomi Bakanlığı ve DEİK’in işbirliğiyle düzenlenen Dünya Türk Girişimciler Kurultayı’na katılmıştı. Toplantının başında Time dergisinin kapağı barkovizyonda gösterildi. Bunun üzerine Erdoğan kürsüye çıkınca ilk olarak, “Herhalde bu fotoğrafı arayıp bulmak için çok eziyet çektiler” diye espri yaptı.

ERDOĞAN AB'YE GÜLÜYOR

Dergi, Erdoğan'ın eleştirisine cevap mıdır bilinmez ama kullanılan fotoğrafa ilişkin bir değerlendirme yaptı.

Başbakan Erdoğan'ın kapaktaki fotoğrafı için "aslında Erdoğan Avrupa Birliği'ne gülüyor olmalı" denildi.

Derginin yorumunda, "Erdoğan, Türkiye'yi kabul etmeyen Avrupa Birliği'ndeki birçok ülkenin şuan iflas etmiş durumdayken, Bir zamanlar Avrupa'nın hasta adamı olarak tarif edilen ülkesinin ekonomisinin yükselişte olmasından dolayı kendisini gülmekten alıkoyamıyor" denildi.

Bu arada Erdoğan'ın, “Herhalde bu fotoğrafı arayıp bulmak için çok eziyet çektiler” dediği fotoğrafın dünyanın en etkili 50 lideri seçimi sonrasında çektirdiği öırenildi. Derginin ise bu fotoğraf üzerinde biraz çalışma yaptıktan sonra yayınladığı anlaşıldı.

Erdoğan, 'Çok eziyet çekmiş olmalılar' demişti

TİME ERDOĞAN'A BU CEVABI VERDİ

Herhalde bu fotoğrafı arayıp bulmak için çok eziyet çektiler

Sanki, "Sana yine de yaranamadık" der gibiydiler
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile