'tıp Bayramı Gala Gecesi'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Büyük coğrafyada kültürel değerlerimizin ayağa kaldırılması konusunda, Türkiye büyük bir çaba ve gayret gösteriyor.

Tüm bu beklentilerin cevap bulması; Türkiye'nin içeride istikrarlı ve dışarıda itibarlı bir ülke haline gelmesi sonucunda olmuştur. Bundan dolayı el açan değil, kredi açan bir ülke noktasına gelmiş bulunuyoruz" dedi.

Uluslararası Anadolu Sağlık Federasyonu (USAF) tarafından düzenlenen 'Tıp Bayramı Gala Gecesi' ATO Congresium'da gerçekleştirildi.

Galaya, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik katıldı.

Çelik, yaptığı konuşmada, yokluğun, açlığın ve sefaletin hüküm sürdüğü yerlerden Türkiye'nin el uzatma gayreti içerisinde olduğunu belirterek, "Büyük coğrafyada kültürel değerlerimizi ayağa kaldırılması konusunda Türkiye büyük bir çaba ve gayret gösteriyor. Tüm bu beklentilerin cevap bulması Türkiye'nin içeride istikrarlı, dışarıda itibarlı bir ülke haline gelmesi sonucunda olmuştur. Bundan dolayı el açan değil, kredi açan bir ülke noktasına gelmiş bulunuyoruz" dedi.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, "Bu kainatın her neresinde hangi güzellik varsa, o güzelliğe katkı sunmak isteyen ve bu sorumluluğu hisseden bir medeniyetin mensuplarıyla yolculuk yapmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyorum" diye konuştu.

Dünya Sağlık Örgütü'nün 'sağlıkla' ilgili bir tarifinin olduğunu söyleyen Müezzinoğlu, 'ruhen ve fiziken sağlıklı olmanın' bu tanımın içine girdiğine işaret etti.

Başbakan Yardımcısı Arınç, sağlık hizmetlerinin şüphesiz sadece kamu harcamalarıyla başarılabilecek bir şey olmadığını belirterek, "Onun için özel hastaneler, poliklinikler, semt polikliniklerine de ihtiyacımız var. Aile hekimliği ve diğer konularda da vatandaşımızın ilk müracaat edeceği kaliteli doktorlarımızla her an hizmete hazır olmalıyız" şeklinde konuştu.

Galada, USAF Tıp Bayramı etkinliğine katkıda bulunanlara plaket verildi.

Öte yandan, Türk Musikisi Araştırma ve Tanıtma Grubu'nun (Tümata) müzikterapi çalışmaları kapsamında bir gösterisi oldu

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile