Tıp Eğitiminde Türkiye’de Bir İlk

Türkiye’de ilk defa bir üniversite, normal müfredat programının parçası olan bir sınavı elektronik ölçme değerlendirme sistemi ile yaparak, sonuçları sınav sonrasında öğrencilere vakit kaybı olmaksızın bildirdi.

Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa ülkeleri ve dünya genelinde yaklaşık 5 milyondan fazla öğrenci tarafından kullanılan CPS (Sınıf Performans Sistemi) adı verilen kumandalar yardımıyla gerçekleşen elektronik öğrenci cevap sistemi, Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde tıp eğitimine sunuldu

Bu teknoloji ile sınav uygulayıcılarına, anlık takip, derecelendirme, öğrenci performans analizi ve raporlamalarını hızla ve doğru bir şekilde sunulabilmekte, aynı zamanda öğrencilerin gerçek zamanlı geri bildirimlerini ve performans verilerini eğitimcilere ve uygulayıcılara etkin ve zaman kaybı yaşanmadan aktarılmasının amaçlandığı bildirildi. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Haydar Şahinoğlu yaptığı açıklamada, 'Bu sistemle amaçlanan; öğrencilere öğrenim hedeflerinin anlaşılması, ölçülmesi ve değerlendirilmesi ile ilgili hızlı ve isabetli bir veri akışı sağlanmasıdır. Böylece, öğrencilerin kendi eğitim süreçlerine aktif katılımlarının sağlanması amacına ulaşmış olduk. ' dedi.

Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Ömer Tontuş ise elektronik sınavlar ile kağıt kullanımının azalacağını, öğrencilerin sınav sonucu bekleme streslerinin de ortadan kalkacağını belirtti. Öğrenci gelişimi üzerindeki değişiklikleri anında yansıtacak veri akışı sağlanması fikrinin öğreticilere son derece cazip geldiğini vurgulayan Dr. Tontuş, sınavın ilk dakikalarındaki tedirginliğin de öğrenciler tarafından kısa sürede atlatıldığını belirtti.

Sınava katılan öğrenciler de yeni teknolojilerin eğitime pozitif katkı sağladığını ve kendilerinin de sınava daha kolay motive olduklarını söyledi.



Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile