Tip Fakültesi 6 Yil Süreyle Akredite Edildi

Tip Fakültesi 6 Yil Süreyle Akredite Edildi

Atatürk Üniversitesi Tip Fakültesi, Ulusal Tip Egitimi Akreditasyon Kurulunun yaptigi degerlendirmeler sonucunda, Türkçe ve Ingilizce Tip Egitimi Programlarinin Mezuniyet Öncesi Tip Egitimi Ulusal Standartlarini karsiladigi belirlendi ve her iki programda 2028 tarihine kadar akredite edildi.

Yüksekögretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafindan yüksekögretim alaninda uygulanan “Kurumsal Akreditasyon Programi” çerçevesinde verdigi kaliteli egitimi tescil altina alinan Atatürk Üniversitesinde birçok bölüm ve program akredite belgesini alirken, akreditasyon sürecinde olan programlarin da degerlendirmeleri sürüyor. Bu baglamda pandemi sürecine denk gelen Tip Fakültesinin degerlendirme asamalari, olumlu olarak sonuçlandi ve hem Türkçe hem de Ingilizce Tip Egitimi Programlari 6 yil süreyle akredite edildi.

Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Fatih Albayrak ile Dekan Yardimcisi Prof. Dr. M. Hamidullah Uyanik tarafindan takdim edilen akredite belgesinin gurur vesilesi oldugunu belirten Rektör Çomakli, ülkemizin marka fakültelerinden olan Tip Fakültesinin kalite standardini yükseltmeye devam ettigini söyledi.



“Ulusal ve Uluslararasi Kalite Standartlarinin Çok Üzerinde Tip Egitimi Veriyoruz”

Tip egitimi olarak öncü üniversite olduklarini aktaran Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli: “Yaparak ögrenme temelli egitim yaklasimiyla, teori ile pratigi bulusturan, bu anlayisi da ülkemizde en iyi uygulayan üniversitelerden biri olan 65 yillik egitim yuvamiz; bilimi, üretimi ve girisimciligi destekleyen bir egitim ekosistemiyle kalitesini yükseltmeye devam ediyor. Ülkemizin en eski tip egitimi veren kurumlarindan Tip Fakültemiz ise bu anlayisla basta bulundugu sehir ile bölgesi olmak üzere ülkesine ve çevre ülkelere hizmet edecek hekimler yetistirmeyi sürdürüyor. Hem nitelikli akademik personeli ve donanimli altyapisi hem de fiziki imkanlari ile ulusal ve uluslararasi kalite standartlarinin çok üzerinde tip egitimini sürdüren fakültemizin akredite edilmesinden mutluluk ve onur duyduk. Ancak akredite olmak kadar akredite fakülte standartlarini sürdürmenin de önemli oldugunun bilincindeyiz. Süreci baslatan ve sürdüren tüm yöneticilerimize, ilgili kurul ve komisyonlarimizda özveriyle görev alarak sürecin tamaminda veya bir kisminda emekleri geçen akademik ve idari tüm mesai arkadaslarima tesekkür ediyor, sürecin tüm Tip Fakültesi ailesine hayirli olmasini diliyorum” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile